to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:46 | 28.09.2016

Πολιτική

Π. Καμμένος: Η κυβέρνηση κατάφερε περισσότερα από όσα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ -ΝΔ τα τελευταία 15 χρόνια

Με κατηγορίες εναντίον της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ για απαξίωση της Παιδείας και της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ, για το πρόγραμμά της, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, υπεραμύνθηκε του έργου της σημερινής κυβέρνησης, λέγοντας πως κατάφερε πολύ περισσότερα από όσα έγιναν στον τομέα, τα τελευταία 15 χρόνια.


 

Όπως είπε, επί των ημερών Σαμαρά - Βενιζέλου, υπήρξε η δημόσια δέσμευση ότι το 2018 θα φτάσει ο προϋπολογισμός για την Παιδεία στο 1,9% του ΑΕΠ, ενώ η σημερινή κυβέρνηση, διατήρησε στο 2,8% του ΑΕΠ τους πόρους για την Παιδεία. Σχολιάζοντας την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη, για είσοδο όλων των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ο κ. Καμμένος έθεσε το ερώτημα πώς θα συμβεί αυτό, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ, αντί να ανακοινώνει αυξήσεις στον προϋπολογισμό για την Παιδεία, ακολουθεί το πρόγραμμα της μείωσης του προϋπολογισμού, που φτάνει στο 1,9% του ΑΕΠ και το μειώνει επιπλέον 800 εκατομμύρια. Ανέφερε δε, πως φέτος μπήκαν 20.000 παιδιά στους παιδικούς σταθμούς, με κονδύλια που εξοικονομήθηκαν από μέρος των ποσών που πλήρωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί.

Αφού ο κ. Καμμένος κάλεσε την εθνική αντιπροσωπία σε συναίνεση και κοινή πολιτική για την Παιδεία και την Εθνική Άμυνα, είπε πως στην ευρεία συζήτηση για την Παιδεία πρέπει να ενταχθεί το θέμα των Στρατιωτικών Σχολών, όσον αφορά την εισαγωγή στις Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στο ενδεχόμενο δημιουργίας προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών στις στρατιωτικές σχολές.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αναφέρθηκε εξάλλου, στην ανάγκη πάταξης της διαπλοκής, λέγοντας ότι η πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων έθρεψε την διαφθορά και μέσα από αυτή υπήρξε αποστέρηση τεράστιων ποσών, που θα μπορούσαν να διοχετευτούν στην Παιδεία.

«Πληρώστε τα 14 εκατ. που πήρατε δάνειο από την Τράπεζα Αττικής, στην οποία είχατε διορίσει την διευθύντρια του κ. Σταϊκούρα», είπε προς την ΝΔ, πυροδοτώντας την αντίδραση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την απάντηση του πρώην αν. υπουργού Οικονομικών. Ο κ. Καμμένος ανέφερε, ότι στην ΝΔ δόθηκε αυτό το ποσό χαμηλότοκα, ενώ όταν ζήτησαν οι ΑΝΕΛ 20.000 ευρώ, για να τυπώσουν τα ψηφοδέλτιά τους, το αίτημα απορρίφθηκε.

Για το θέμα του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Καμμένος απευθύνθηκε και πάλι στην ΝΔ, για να πει ότι «άδειες δεν πήραν οι δικοί μας κουμπάροι, οι δικοί σας πήραν», ενώ όταν από την αίθουσα ρωτήθηκε «ποιος είναι αυτός;» απάντησε πως «ο κ. Μαρινάκης είναι κουμπάρος της κ. Μπακογιάννη».

Τέλος, σχολιάζοντας αναφορά του επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, ο κ. Καμμένος είπε πως η ευρωπαϊκή νομοθεσία «περί γκετοποίησης» δεν επιτρέπει την ύπαρξη σχολείων στους καταυλισμούς προσφύγων και τόνισε ότι τέτοιες «περίεργες προτάσεις» τα κόμματα οφείλουν να της μελετούν πριν τις καταθέσουν. Ακόμη, είπε προς τον κ. Θεοδωράκη ότι απόψεις σαν αυτή που εξέφρασε, ότι «μόνον οι “Χουνταίοι” δεν επέτρεπαν τα ιδιωτικά σχολεία», «δεν βοηθούν στο δημόσιο διάλογο. «Κατά αυτή τη λογική θα λέγαμε ότι η Χούντα κατήργησε τις πολιτικές νεολαίες», προσέθεσε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)