to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:48 | 03.09.2015

Διεθνή

Π. Ιγκλέσιας: Δεν έχασε τον πόλεμο ο Τσίπρας, οι Έλληνες πολίτες θα τον στηρίξουν

«Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να έχασε μια μάχη αλλά δεν έχασε τον πόλεμο» δήλωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Caden Ser, ο ηγέτης των Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, υποστηρίζοντας ότι οι Έλληνες πολίτες θα στηρίξουν τον Τσίπρα παρά τη δύσκολη συμφωνία που έφερε επειδή «έκανε ό,τι μπορούσε».


«Το λάθος του Αλέξη Τσίπρα ήταν ότι ήταν δημοκράτης και πίστεψε ότι ίσως οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ίσως και η Γερμανία λάβει υπόψιν της αυτά που πίστευε η Ελλάδα» είπε ο Ισπανός πολιτικός και σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Τσίπρας έκανε ό, τι μπορούσε» τόνισε ο Π. Ιγκλέσιας και τώρα οι «Έλληνες καλούνται να αποφασίσουν αν θέλουν ο Τσίπρας να συνεχίσει να διαπραγματεύεται γι' αυτούς ή όχι», ανέφερε.

Αποδέσμευση κονδυλίων για τους πρόσφυγες, όχι για τα σύνορα

Στην Ευρώπη έχουμε δαπανήσει 1,208 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των συνόρων και σχεδόν 700 εκατομμύρια για βοήθεια προς τους πρόσφυγες. Πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να είχαν αντιστραφεί τα ποσά αυτά. Τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα αν αφιερώναμε τα χρήματα για να βοηθηθούν οι πληθυσμοί παρά για να υψώνουμε τείχη και φράχτες με συρματοπλέγματα», πρόσθεσε κάνοντας αναφορά στη «φρικτή φωτογραφία με το πτώμα ενός παιδιού που μας συγκλόνισε όλους».

Ανακοίνωσε ακόμη ότι το κόμμα του, τρίτη πολιτική δύναμη στην Ισπανία, θα καταθέσει εντός της εβδομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρόταση για τη μεταρρύθμιση του δικαιώματος ασύλου. Επίσης κατήγγειλε την "ανεύθυνη" εξωτερική πολιτική της ΕΕ, η οποία συνέβαλε στην επιδείνωση των προβλημάτων παρά στην επίλυσή τους. Στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, όπου οι ευρωπαϊκές δυνάμεις παρενέβησαν στο πλευρό των ΗΠΑ, «οι μιλιταριστικές πολιτικές δεν χρησίμευσαν στην επίλυση των προβλημάτων».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)