to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:41 | 12.02.2021

Πολιτισμός

Π. Χαϊκάλης: Θα απαντήσω σκληρά σε όσους χρησιμοποιούν ψεύδη

«Εντελώς διαστρεβλωμένο» υποστηρίζει ο Π. Χαϊκάλης ότι παρουσιάζεται το περιεχόμενο των αναφορών προς το πρόσωπό του για σεξουαλική παρενόχληση


Σε ανακοίνωση μέσω του συνηγόρου του, Μανώλη Τρούλη, προχώρησε ο Παύλος Χαϊκάλης αναφορικά με καταγγελίες εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση. Ο γνωστός ηθοποιός δηλώνει ότι το περιεχόμενο των αναφορών προς το πρόσωπό του «παρουσιάζεται εντελώς διαστρεβλωμένο και απέχει από την πραγματικότητα».

Παράλληλα, σημειώνοντας ότι οι εν λόγω μαρτυρίες «δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια και τονίζει ότι «θα απαντήσω σκληρά σε όσους χρησιμοποιούν ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά».

Αναλυτικά η δήλωση του Π. Χαϊκάλη:

«Σε συνέχεια των αναφορών στο πρόσωπό μου που το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι το περιεχόμενό τους παρουσιάζεται εντελώς διαστρεβλωμένο και απέχει από την πραγματικότητα. Σε κάθε περίπτωση τέτοιου τύπου μαρτυρίες, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, υπονομεύουν τη δυναμική που δημιουργείται στο χώρο του θεάτρου και την κοινωνία για κάθαρση μέσω αποκάλυψης πράξεων βίας και κακοποίησης που, ούτως ή άλλως, με βρίσκουν απέναντι.

Τέλος, σέβομαι όποιον ή όποια επιθυμεί να προβεί σε καταγγελίες παραβλέποντας τις διαδικασίες που έχει θεσπίσει η Πολιτεία, όμως θα απαντήσω σκληρά σε όσους χρησιμοποιούν ψεύδη για να πλήξουν την προσωπικότητά μου και την πολυετή πορεία μου στο δημόσιο βίο. Έχω ήδη αιτηθεί αντίγραφο των αναφορών από το ΣΕΗ προκειμένου να πληροφορηθώ το ακριβές περιεχόμενο και να απαντήσω με στοιχεία στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο».

Οι καταγγελίες σε βάρος του Παύλου Χαϊκάλη


Υπενθυμίζεται ότι καταγγελίες εναντίον του γνωστού ηθοποιού έχουν κάνει μέχρι στιγμής δύο γυναίκες.

Αρχικά, η ηθοποιός Ηλιάνα Αραβή, κατήγγειλε ότι «είχα έρθει στη ηλικία 17μιση ετών από την Κύπρο και μου έκανε μάθημα στο πρώτο έτος. Με φλέρταρε διακριτικά στην αρχή. Δεν έδωσα σημασία, με πήγε σε μια οντισιόν για γνωστή σειρά που παιζόταν χρόνια. Μάλλον για να με καλοπιάσει. Στη σειρά δεν με πήραν και άρχισε να με φλερτάρει πιο έντονα. Μέχρι που ένα πρωινό, με πήρε τηλέφωνο, αυνανιζόταν και μου μιλούσε πρόστυχα. Επέμενε να συμμετέχω μαζί του, εγώ του εξηγούσα ότι τον σέβομαι και τον θαυμάζω και ότι τον έχω σαν μπαμπά μου και μου είχαν κοπεί τα πόδια. Όταν έχεις κάποιον είδωλο παθαίνεις σοκ. Έκλεισα το τηλέφωνο, το είχα πει στους γονείς μου, δεν το είπα στον διευθυντή της σχολής μου γιατί φοβόμουν ότι θα με διώξουν. Μετά από δύο χρόνια έμαθα ότι συνέχιζε να κάνει τα ίδια, έμαθα ότι ο διευθυντής δεν γνώριζε και όταν έμαθε τον αντικατέστησαν».

Στη συνέχεια ο Π. Χαϊκάλης ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την Ηλιάνα Αραβή, τονίζοντας ότι «χθες άκουσα όσα κατήγγειλε η Ηλιάνα, την οποία είχα μαθήτρια και δεν ήθελα να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου, αλλά ούτε και να ακυρώσω τα λεγόμενα της. Αυτά που παραδέχθηκε είναι σωστά και δεν ακυρώνω καθόλου τον λόγο της. Τη γνώρισα την Ηλιάνα 19 ετών. Ήμουν ερωτευμένος μαζί της. Την φλέρταρα διακριτικά στην αρχή, όπως είπε και η ίδια. Της το εξήγησα ευγενικά. Δεν της είπα θα αποδεχθείς τις ορέξεις μου για να σε στείλω στην οντισιόν. Εκείνη ήταν κυρία. Απέφευγε ευγενικά. Είμαι όμως και αρσενικό παλιάς κοπής οπότε, όταν μια γυναίκα μου λέει το όχι, εγώ επιμένω. Δεν τα παρατάω εύκολα. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Όλο αυτό τον καιρό δεν την είχα προσβάλει ποτέ ως γυναίκα. Φτάνουμε στο περιβόητο τηλεφώνημα. Εκφράστηκα έντονα συναισθηματικά. Όταν μιλάς σε μια γυναίκα και της λες για τον πόθο σου τότε μπορεί να ξέφυγα. Της ζητάω δημόσια συγγνώμη. Και στον πατέρα της και στη μητέρα της. Ίσως ήρθε σε πίεση. Όταν μου είπε σας βλέπω σαν τον μπαμπά μου σταμάτησα. Και μετά στη σχολή λέει ότι την αγνόησα. Να δεχτώ το λάθος στην έκθεση του ερωτισμού μου, αλλά δεν θα χρεωθώ την “πτώση του Βυζαντίου”» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Παύλος Χαϊκάλης.

Μετά την Ηλ. Αραβή, η Ελληνοαμερικανίδα ηθοποιός και σεναριογράφος, Sky Maddas, με ανάρτησή της στο twitter δημοσιεύει μηνύματα από τον Παύλο Χαϊκάλη, τα οποία όπως υποστηρίζει, της έστελνε ο ηθοποιός το 2011, όταν εκείνη ήταν ανήλικη. Στο πρώτο της tweet η Sky Maddas έγραψε: «Αύγουστος του 2011. Χτυπάει το μέσεντζερ και βλέπω το όνομα του κ. Χαϊκάλη. Είχα ταχυπαλμία, Από μικρή ήθελα να γίνω ηθοποιός και εκείνη την περίοδο έβλεπα φανατικά το 50-50, μια από τις αγαπημένες μου ελληνικές σειρές μέχρι και σήμερα».

«Ντράπηκα αλλά αναρωτιόμουν τι να απαντήσω σ' αυτά τα μηνύματα που έλαβα. Σκεφτόμουν τι να γράψω να μην προσβάλλω τον κ. Χαϊκάλη. Σκεφτόμουν και σε ποιες φωτογραφίες μου αναφερόταν. Γιατί φωτογραφία με κιλοτάκια δεν είχα ανεβάσει ποτέ σε κανένα σόσιαλ μου μιντια», συνεχίζει σε επόμενη ανάρτησή της η ηθοποιός και σεναριογράφος. Σύμφωνα με την ίδια ο Π. Χαικάλης φέρεται να της στέλνει μηνύματα με αφορμή μια φωτογραφία που είχε ανεβάσει στο Facebook. «Είχα ανεβάσει φωτογραφίες μιας φίλης μου με μαγιό το καλοκαίρι του 2011 και είχα ανεβάσει μια φωτογραφία με τα πόδια μου για να δείξω το χρώμα που έκανα. Ήταν η πρώτη φορά που κάποιος με έβλεπε σαν αντικείμενο του σεξ», εξηγεί η Sky Maddas.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)