to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

1:09 | 06.09.2016

Διεθνή

«Πουτ...ς γιο» αποκάλεσε τον Ομπάμα ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ντουτέρτε, ακύρωσε τη συνάντησή τους ο Αμερικανός πρόεδρος

«Θα κυλιστούμε στη λάσπη σαν γουρούνια εάν μου κάνει υποδείξεις», δήλωσε ο αριστερός, επικρινόμενος και ως λαϊκιστής, νέος πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε


«Π... γιο» αποκάλεσε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, καλώντας τον να μην κάνει μαθήματα στη χώρα του για ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων όταν οι δυο τους συναντηθούν στο Λάος.

Ο αριστερός, επικρινόμενος και ως λαϊκιστής, νέος πρόεδρος των Φιλιππίνων εξερράγη όταν του έγινε σχετική ερώτηση για το πώς θα αντιδράσει σε ενδεχόμενες πιέσεις του κ. Ομπάμα.

«Πρέπει να έχεις σεβασμό. Δεν πρέπει απλώς να εκτοξεύεις ερωτήσεις και δηλώσεις. Π... γιε, θα σε βρίσω σε αυτό το φόρουμ», δήλωσε ο κ. Ντουτέρτε, λίγο πριν πετάξει για το Λάος, όπου θα υπάρξει σύνοδος της Ένωσης των Εθνών της Νότιας Ασίας (ASEAN).

«Θα κυλιστούμε στη λάσπη σαν τα γουρούνια εάν το κάνεις αυτό σε εμένα», είπε ακόμη ο κ. Ντουτέρτε.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων ανεμένετο να έχει άτυπη συνάντηση με τον κ. Ομπάμα την Τρίτη το απόγευμα, στο περιθώριο της συνόδου του ASEAN στη Βιεντιάν, πρωτεύουσα του Λάος.

Λίγο μετά τις δηλώσεις του κ. Ντουτέρτε, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ άφησε να πλανώνται αμφιβολίες σχετικά με την πιθανή συνάντηση των δύο ανδρών.

Αποκάλεσε τον κ. Ντουτέρτε «τύπο με έντονο ταμπεραμέντο», ενώ ανέφερε ότι θα εξετάσει μαζί με το επιτελείο του κατά πόσον μια συνάντηση μαζί του «θα είχε κάποιο νόημα».

Τους τελευταίους δύο μήνες, 2.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις Φιλιππίνες, στον πόλεμο που έχει κηρύξει ο κ. Ντουτέρτε στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών.

Ωστόσο, πολλές οργανώσεις και διεθνείς οργανισμοί καταγγέλλουν ότι στοχοποιούνται και άνθρωποι οι οποίοι είναι απλώς ύποπτοι, ενώ η αστυνομία έχει εντολή «να πυροβολεί για να σκοτώσει».

(naftemporiki.gr)

*********************

Ακύρωσε ο Ομπάμα αυτή που θα ήταν η πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ακύρωσε αυτή που θα ήταν η πρώτη του συνάντηση με τον πρόεδρο των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, αφού ο τελευταίος αναφέρθηκε στον Μπαράκ Ομπάμα προσβλητικά και χρησιμοποιώντας χυδαιολογίες, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σήμερα.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα δεν θα έχει διμερή συνάντηση με τον πρόεδρο Ντουτέρτε», δήλωσε ο Νεντ Πράις, ένας εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

Ο Ομπάμα, ο οποίος βρίσκεται στο Λάος, όπου έχει συναντήσεις με ηγέτες κρατών της Νότιας Ασίας, θα δει αντί για τον Ντουτέρτε την πρόεδρο της Νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χιε, όπως διευκρίνισε ο Πράις.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)