to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:38 | 25.11.2021

Κοινωνία

«Ούτε μια λιγότερη»: Πλήθος κόσμου στην συγκέντρωση ενάντια στην έμφυλη βία και καταπίεση

Στο δρόμο βρέθηκαν φεμινιστικές οργανώσεις, φορείς, συλλογικότητες και πολιτικές οργανώσεις με αφορμή την ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών


Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. 

Με βασικά συνθήματα «Ούτε μια λιγότερη», «Ποτέ μην ξεχαστεί τι κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη», «Θέλουμε ισότητα και σεβασμό, όχι στη λιτότητα και τον σεξισμό», φεμινιστικές οργανώσεις, φορείς, πολιτικά κόμματα και συλλογικότητες έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι στην πατριαρχία και την καταπίεση που αισθάνονται γυναίκες και θηλυκότητες. Μαζική ήταν η συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα, ειδικά σε μια περίοδο που έχουν συμβεί 13 γυναικοκτονίες και όλο και περισσότερες γυναίκες δημοσιοποιούν ότι έχουν πέσει θύμα κακοποίησης ή παρενόχλησης στο πλαίσιο του κινήματος #MeToo. 

Η πορεία συνεχίζεται, ενώ λίγο μετά τις 7 το απόγευμα έφτασε στο Σύνταγμα.

STOP στις γυναικοκτονίες

Στη συγκέντρωση, γυναίκες με βαμμένα τα πρόσωπά τους τίμησαν αυτές που έπεσαν θύματα γυναικοκτονίας.

Από το μεγάφωνο της συγκέντρωσης ακουγόταν τα ονόματα των δολοφονημένων γυναικών και το σύνθημα «Δεν είναι η αγάπη, δεν είναι ο θυμός, το χέρι τους οπλίζει ο μισογυνισμός».

(φωτ. Marios Lolos)

 Πορεία ενάντια στη βία κατά των γυναικών

(φωτ. Marios Lolos)

(φωτ. Marios Lolos)

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη με αφορμή την ημέρα κατά της εμφυλης βίας και σε αυτή συμμετείχαν κοινωνικές οργανώσεις, συλλογικότητες, κινήσεις της Αριστεράς, φοιτητές, μέλη του κόμματος και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, κ.α.

Ακολούθησαν ξεχωριστές πορείες, αντίστοιχα, η πρώτη μέσω της πλατείας Αγίας Σοφίας και της οδού Τσιμισκή και η δεύτερη μέσω Καμάρας και της οδού Ολύμπου, οι οποίες κατέληξαν σε διαφορετικά σημεία της πλατείας Αριστοτέλους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)