to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:30 | 13.11.2013

πηγή: stokokkino.gr

Αθλητισμός

«Ούτε η Γαλάζια Στρατιά, ούτε κανείς δεν θα εκθέτει την Εθνική και την χώρα»

Ρεπορτάζ της Αλέκας Ζουμή για το "Κόκκινο 105,5"


Αρκετές χιλιάδες ευρώ θα χρειαστεί να πληρώσουν αρκετές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες της Ευρώπης για συμπεριφορές οπαδών τους με ακροδεξιά χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων δυστυχώς βρίσκεται και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

H EΠΟ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 25.000 ευρώ από τη FIFA για τη συμπεριφορά των Ελλήνων οπαδών στο παιχνίδι με τη Σλοβακία στις 11 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, το πρόστιμο επιβλήθηκε στην ΕΠΟ για πανό με ακροδεξιό περιεχόμενο που αναρτήθηκε στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», και καταγγέλθηκε από την οργάνωση FARE (σ.σ Football against racism in Europe).

Ποινές από τη FIFA επιβλήθηκαν επίσης κατά της Σκωτίας και της Ρουμανίας, την Eθνική oμάδα της οποίας θα αντιμετωπίσει η Εθνική ομάδα την προσεχή Παρασκευή και την επόμενη Τρίτη σε αγώνες μπαράζ για την πρόκριση στο μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η ομοσπονδία της Ρουμανίας θα καταβάλει πρόστιμο 8.000 ευρώ για τον αγώνα με την Εσθονία στις 15 Οκτωβρίου και η Σκωτία το ίδιο ποσό για ελλιπή μέρα ασφαλείας στο ματς με την Κροατία (15/10).

Θυμίζουμε πως οι Ρουμάνοι οπαδοί εκτός άλλων, είχαν σηκώσει στον αγώνα με την Εσθονία πανό υπέρ της «Χρυσής Αυγής», γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους “κατασκόπους” των ρατσιστικών και νεοναζιστικών συνθημάτων και πανό που πλέον δίνουν το “παρών” στα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

«Το πανό κατέβηκε μετά από ελάχιστα δευτερόλεπτα, ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό» είπε με δηλώσεις του στον 105.5 στο Κόκκινο, ο Παναγιώτης Κορκόδειλος, από το γραφείο επικοινωνίας της ΕΠΟ.

«Τα όσα συνέβησαν πριν από χρόνια στον αγώνα με την Τουρκία, ήταν η αφορμή για να ακολουθήσει μια πάρα πολύ σοβαρή αντιμετώπιση των φαινομένων αυτών από την ΕΠΟ μέχρι και σήμερα», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την παρουσία της Γαλάζιας Στρατιάς παλαιότερα και νέων ακροδεξιών ομάδων τα τελευταία χρόνια, εξήγησε:

«Η Γαλάζια Στρατιά και η οποιαδήποτε παρέα που αυτοαποκαλείται κάπως, δεν σημαίνει ότι τυγχάνει αναγνώρισης από την ΕΠΟ, δεν πήρε ποτέ εισιτήρια από την ομοσπονδία. Ο μοναδικός σύνδεσμος αναγνωρισμένος της ελληνικής ομάδας είναι ο Γαλανόλευκος Φάρος. Είναι ο μοναδικός σύνδεσμος αναγνωρισμένος με καταστατικό από το πρωτοδικείο. Ακόμη και αναγνωρισμένος σύνδεσμος πάντως να είναι, η ΕΠΟ μπορεί να αρνηθεί να δώσει εισιτήρια σε ανθρώπους που θα φερθούν με τρόπο ζημιογόνο για την Ελλάδα και την χώρα μας».

Οσον αφορά, τέλος, το ματς με την Ρουμανία:


«Σε ότι αφορά τους οπαδούς της Ρουμανίας που θα βρεθούν στο Καραϊσκάκης το βράδυ της Παρασκευής και θα είναι 1.700 είναι κάτι το οποίο δεν αφορά την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Δεν μπορούμε εμείς να απολογηθούμε ή να τιμωρηθούμε για τις συμπεριφορές άλλων. Αυτό είναι κάτι που θα το κρίνουν τα αρμόδια όργανα. Οσον αφορά τους δικούς μας οπαδούς, εάν έχεις την βούληση, μπορείς να το αντιμετωπίσεις. Για τον αγώνα με την Ρουμανία υπάρχει αυξημένη παρουσία, πέραν της αστυνομίας και των στιούαρντς.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)