to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:22 | 01.07.2020

Κοινωνία

Ούτε για γκαρσόνι στα Εξάρχεια

Φωτογραφία-κείμενο: Άγγελος Καλοδούκας


Ο Θεός και η μοίρα όρισαν να γεννηθείς σε μια οικογένεια που βγάζει πρωθυπουργούς. Σε μια οικογένεια με μακρά ιστορία διαφάνειας, τιμιότητας, χρηστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος μιας και η οικογένεια και τα μέλη της γνωρίζουν από οικονομικές δυσκολίες. Μιας οικογένειας που η πιστή τήρηση της νομιμότητας είναι συνώνυμη της ηθικής. Μιας οικογένειας στην υπηρεσία της ομορφιάς, της μεγαλοψυχίας.

Ομορφιά και γαλήνη στο νυχτερινό Σύνταγμα. Σε πανέμορφα σιδερένια παγκάκια κουρασμένοι διαβάτες ξεκουράζονται παίζοντας με το κινητό τους. Αστυνομικοί μαζί με δημοτικούς συναδέλφους τους, άγρυπνα παραμονεύουν να μην διαταραχθούν τα αριστουργήματα.

Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα οι αθεράπευτα ξεπερασμένοι από την Ιστορία που προτιμούν να κοιμούνται στη χλόη και στα παλιά ξύλινα παγκάκια. Αυτοί δεν υπήρξαν πορφυρογέννητοι. Ο Θεός και η μοίρα τους όρισε στον κοινωνικό πάτο.

Έτσι είναι η ζωή.

Βέβαια, πάντοτε υπάρχουν και οι καλοθελητές. Αυτοί ισχυρίζονται ότι με τέτοια αισθητική και τόση πολύ διαφάνεια, όχι πρωθυπουργός δεν θα γίνει ο πορφυρογέννητος, αλλά ούτε για γκαρσόνι στα Εξάρχεια δεν θα τον παίρνουν. Αφήστε τους να λένε. Πρωθυπουργός γίνεσαι από τη μοίρα, όχι από τα έργα σου. Μπορεί να πιστεύεις ότι οι εξωγήινοι ανεβαίνουν στον Υμηττό και λένε σε όσους συναντούν το πεπρωμένο τους. Μπορεί να δηλώνεις ότι όταν ήσουν έξι μηνών ήσουν πολιτικός κρατούμενος. Μπορεί να δηλώνεις ότι θέλεις. Η μοίρα σου θα σε κάνει πρωθυπουργό. Τον πορφυρογέννητο δεν θα τον σταματήσουν σιδερένια παγκάκια και ζαρντινιέρες από το να εκπληρώσει την ιστορική του αποστολή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)