to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:32 | 03.06.2020

Οικονομία

«Ούτε το 5% των επιχειρήσεων δεν επωφελείται από τα κυβερνητικά μέτρα»

«Τα πράγματα είναι τραγικά. Όλες οι επιχειρήσεις χρωστούν χρήματα, υπάρχει μια συσσώρευση χρεών με τις τριμηνίες παρατάσεις, που έχουν τεθεί, το πρόβλημα είναι πολύ χειρότερο από ότι ήταν την περίοδο των μνημονίων» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ, Παναγιώτης Σκέντζος


«Τα πράγματα είναι τραγικά. Όλες οι επιχειρήσεις χρωστούν χρήματα, υπάρχει μια συσσώρευση χρεών με τις τριμηνίες παρατάσεις, που έχουν τεθεί, το πρόβλημα είναι πολύ χειρότερο από ότι ήταν την περίοδο των μνημονίων» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας» ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ, Παναγιώτης Σκέντζος.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν το πρωί στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η Ομοσπονδία Εμπορικών και Επαγγελματικών Σωματείων, αυτοαπασχολούμενοι, εργαζόμενοι, ακόμη και συνταξιούχοι, οι οποίοι ζητούν άμεσα μέτρα στήριξης της οικονομίας μετά το lock down, που προκάλεσε ο κορονοϊός.

«Εξαγγέλλονται πολλά μέτρα από την κυβέρνηση, αλλά όταν φθάνουμε στο δια ταύτα, ούτε το 5% των επιχειρήσεων δεν επωφελούνται. Δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι πλέον αυτό το σύστημα και δεν παρέχεται καμία ουσιαστική βοήθεια στις επιχειρήσεις, όπως παρέχεται σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη» και έφερε ως παράδειγμα ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ κράτη της Ευρώπης, τα οποία παίρνουν ως κριτήριο τις φορολογικές δηλώσεις και τα καθαρά έσοδα του προηγούμενου έτους (επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων) και δίνουν ένα ποσοστό σε εφάπαξ ενίσχυση, «δίνουν επίδομα, που δεν επιστρέφεται, είναι σαν ένα κεφάλαιο επανεκκίνησης των επιχειρήσεων. Στη Γερμανία το ποσοστό αυτό φθάνει στο 50% των κερδών της προηγούμενης χρονιάς και μειώνεται ανάλογα με τις δυνατότητες, που έχει το κάθε κράτος. Εμείς, όμως έχουμε φθάσει στο 5%, που εξαγγέλλονται και από αυτούς ούτε το 5% δεν επωφελείται» ξεκαθάρισε ο κ. Σκέντζος.

Ζήτησαν τη βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να τους στηρίξει μέσω ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων, αλλά και να προωθήσει το υπόμνημα των αιτημάτων τους στους αρμόδιους υπουργούς, ώστε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα.

«Η περιφέρεια έχει κάνει μια μελέτη και έχει βγάλει ένα πρόγραμμα με ένα κονδύλι 60 εκατομμυρίων ευρώ, χρήματα, που θα δοθούν σαν ενίσχυση σε όσους έχουν πληγεί περισσότερο στην Δυτική Ελλάδα, σε κλάδους και επιχειρήσεις μεμονωμένους επαγγελματίες», με την ενίσχυση αυτή να μην περνά από την έγκριση των τραπεζών, χωρίς προϋποθέσεις, «όπως αυτές, που βάζει η πολιτεία μέσα από τις τράπεζες, και καταλαβαίνετε ότι μπαίνουν τραπεζικά κριτήρια τελείως απαγορευτικά, που έχουμε φθάσει στο σημείο ούτε 5% από τους επαγγελματίες να μπορούν να εξυπηρετηθούν από αυτά τα μέτρα στήριξης. Είχαμε πει, ως ΟΕΒΕΣΝΑ, ότι η κρίση θα φανεί, όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα».

Το συγκεκριμένο κονδύλι από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναμένεται να δοθεί τους επόμενους μήνες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)