to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ουρές υπουργών έξω από πρεσβείες!

Από νωρίς το πρωί μαζεύονται οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έξω από τα προξενεία και τις πρεσβείες για να καταθέσουν αιτήσεις ώστε να ιδρύσουν εταιρείες στις συνεργαζόμενες χώρες των φορολογικών παραδείσων.


Προηγήθηκαν κρυφές επαφές με πρώην στελέχη, συμβούλους, κουμπάρους, φίλους και δικηγόρους πρώην υπουργών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων οι οποίοι κινδύνευαν με τον παλιό Νόμο να οδηγηθούν σιδηροδέσμιοι στη δικαιοσύνη!

Προηγήθηκε πάνω από όλα το αγωνιστικό σύνθημα της κάθαρσης που δόθηκε από το Θέμο Αναστασιάδη και την εφημερίδα του.

Απαλλαγμένοι πλέον από την επικίνδυνη ανάθεση τέτοιων κερδοφόρων «επενδυτικών» κινήσεων σε κολλητούς μπορούν πλέον οι υπουργοί και οι αιρετοί αυτοπροσώπως να ιδρύουν εταιρείες στο Λουξεμβούργο, στην Κύπρο, στην Ελβετία και σε άλλες συνεργαζόμενες χώρες. Δυστυχώς ο Παναμάς εξαιρείται κι έτσι οι υπουργοί θα πρέπει να τον αποφύγουν. 

Όσοι πρώην κολλητοί και συγγενείς πρόλαβαν,πρόλαβαν με αποτέλεσμα τώρα να βρίσκουν τον μπελά τους με τις λίστες που δημοσιεύτηκαν. Οι υπόλοιποι έκαναν τις «δουλειές» τους εξάλλου μέσα στην Ελλάδα με βουτιές στα ελληνικά δημόσια ταμεία. 

Είναι απορίας άξιο πώς οι αστέρες της δημοσιογραφίας που έχουν πιάσει στασίδι από το πρωί κατηγορώντας την σημερινή κυβέρνηση ότι σύσσωμη ετοιμάζεται να ιδρύσει offshore, δεν πήγαν να τραβήξουν και πλάνα από τις... ουρές των αιρετών που συνωστίζονται.

Έχει γίνει σαφές και από το σημερινό δημοσίευμα της Εφ.Συν ότι ο παλιός απαγορευτικός Νόμος που φυσικά δεν παρείχε απολύτως κανένα αποτέλεσμα έπρεπε να αλλάξει διατυπώσεις ίσως για νομικούς λόγους και μετά τις επισημάνσεις των θεσμών. Έχει γίνει επίσης σαφές ότι η κίτρινη δημοσιογραφία απλώνεται πλέον σε όλο το φάσμα της «ενημέρωσης».

Ακόμα πιο σαφές είναι ότι οι πολιτικοί που κουνάνε τώρα το δάχτυλο, οι οπαδοί του κάθε βασικού μετόχου και της πλήρους και απολύτως ανεξέλεγκτης επί δεκαετίες ασυδοσίας των μεγαλόσχημων, αντιδρούν απολύτως προσχηματικά μια και οι ίδιοι φρόντιζαν για το ακαταδίωκτο και την «αρχειοθέτηση» πολλών μεγάλων οικονομικών εγκληματικών υποθέσεων.

Τέλος, είναι απολύτως ξεκάθαρο σε κάθε πολίτη της χώρας ποια ονοματάκια (συγγενών πολιτικών, δημοσιογράφων, συμβούλων, επιχειρηματιών, δικηγόρων κλπ) περιέχουν όλες οι επίμαχες λίστες με τους μεγάλους λογαριασμούς στις offshore είτε είναι είτε δεν είναι κατατεθημένοι σε συνεργάσιμες χώρες. Αυτά τα ονοματάκια και αυτοί οι λογαριασμοί είναι το ζητούμενο μια και ο νέος νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ. Εκεί θα φανεί εξάλλου πόσο βοηθούσε ο προηγούμενος Νόμος στο να μην φτάσει τελικά καμιά τέτοια υπόθεση στη δικαιοσύνη και κυρίως στην εφορία.

Όσο για το νέο Νόμο το μέλλον, η δικαιοσύνη και κυρίως η πολιτική βούληση θα αποδείξουν αν είναι ή δεν είναι πιο αποτελεσματικός για το κάθε επίδοξο αρπακτικό που τώρα κουνάει το δάχτυλο και αύριο θα συνεχίσει να καταθέτει αδήλωτο χρήμα στους φορολογικούς παραδείσους. 

Όσο για το νέο Νόμο το μέλλον, η δικαιοσύνη και κυρίως η πολιτική βούληση θα αποδείξουν αν είναι ή δεν είναι πιο αποτελεσματικός για το κάθε επίδοξο αρπακτικό που τώρα κουνάει το δάχτυλο και αύριο θα συνεχίσει να καταθέτει αδήλωτο χρήμα στους φορολογικούς παραδείσους. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)