to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:51 | 11.09.2018

Πολιτική

Ούντο Μπούλμαν (Σοσιαλιστές-Δημοκράτες) στο Ευρωκοινοβούλιο: «Η λιτότητα ήταν του δεξιού ΕΛΚ και όχι δική μας»

Απαντώντας εμμέσως και στον Γκ. Πονς του ΕΛΚ, που είχε προηγουμένως υπερασπιστεί τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών τόνισε στη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο πως «δεν είναι δυνατόν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι και να διοικείται η Ευρώπη από άπληστες ελίτ»


Από την πλευρά της πολιτικής ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, ο Ούντο Μπούλμαν εξ αρχής τράβηξε διαχωριστική γραμμή από την ευρωπαϊκή Δεξιά: «Η λιτότητα ήταν του δεξιού ΕΛΚ και όχι δική μας», ενώ απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, ανέφερε: «Όπως σωστά τονίσατε κύριε Τσίπρα στη θαυμάσια ομιλία σας χρειαζόμαστε νέο όραμα, νέους στόχους. Για ένα κοινό όραμα. Για την Ευρώπη» και πρότεινε, «να διόρθωσουμε ο καθένας τη χώρα του».

«Δεν είναι δυνατόν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι και να διοικείται η Ευρώπη από άπληστες ελίτ», παρατήρησε επίσης ο Γερμανός Σοσιαλδημοκράτης.

Έπαινος για τη συμφωνία με ΠΓΔΜ

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών και απευθυνόμενος στον Αλ. Τσίπρα, είπε: «Επαινώ τη συμφωνία σας με Ζάεφ. Θα σάς στηρίξουμε γιατί δημιουργείτε παράδειγμα για όλη την Ευρώπη», ενώ προέτρεψε τον Έλληνα πρωθυπουργό, «να συνεχίσετε τις μεταρρυθμίσεις σας για μια δίκαιη κοινωνία».

Επικαλούμενος τα παραδείγματα της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, ο Ο. Μπούλμαν μίλησε για τη Μεσόγειο, που έχει μεγάλη κληρονομιά αλλά και τεράστιο μέλλον σε ένα κοινό κεντρικό σχέδιο για βιώσιμη ανάπτυξη. Πρέπει, λοιπόν, «να εκπονήσουμε ενα κεντρικό σχέδιο για τη Μεσόγειο και να ζητήσετε στήριξη από την Ε.Ε.»

Τι είπε ο αντιπρόσωπος του δεξιού ΕΛΚ

Μιλώντας εκ μέρους της πολιτικής ομάδας του Λαϊκού Κόμματος, ο Εστέβαν Γκονθάλεθ Πονς είπε απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Σάς βλέπω πολύ αλλαγμένο, ήταν μια χώρα (σ.σ. η Ελλάδα) στην άκρη του γκρεμού το 2015 όταν όλοι οι υπόλοιποι σάς ειχαν γυρίσει την πλάτη», ενώ απέδωσε τα εύσημα τόσο στη σημερινή κυβέρνηση όσο όμως και στον Αντώνη Σαμαρά.

Αλλά για τη διάσωση και την έξοδο από τα μνημόνια «πρέπει να χειροκροτήσουμε τους Έλληνες πολίτες που ψήφισαν να μείνουν στην Ευρώπη. Να μην ξεχάσουμε τι έκαναν οι πολίτες». Σχολιάζοντας την αναφορά Τσίπρα περί τεχνοκρατών, ο ευρωβουλευτής του ΕΛΚ απάντησε ότι «όλη η Ευρώπη έσωσε τη χώρα σας. Η Ευρώπη είναι αξίες και αρχές, είναι αλληλεγγύη και όχι να πετροβολούμε ο ένας τον άλλον. Στην αρχή της θητείας σας χάσαμε πολύτιμο χρόνος, χάθηκαν 100 δισ. λόγω του Βαρουφάκη. Σας βλέπω αλλαγμένο, κάνετε θετικά βήματα αλλά χρειάζονται και άλλα βήματα», είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο ομιλητής του ΕΛΚ.

Επεσήμανε ακόμη την ανησυχία του για το γεγονός ότι «περίπου 500.000 νέοι Έλληνες έφυγαν από την Ελλάδα».

Και κατέληξε: «Μάς ανησυχεί ότι στις επόμενες εκλογές, μπορεί να ξαναεπιστρέψει στο λαϊκισμό. Είναι στο χέρι σας, το 2015 κάνατε λάθος. Ο λαϊκισμός δεν είναι ούτε δεξιός ούτε αριστερός».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)