to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:38 | 03.07.2022

Διεθνή

Ουκρανία: Υπό ρωσικό έλεγχο η πόλη Λισιτσάνσκ

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις των αποσχιστών στην Ανατολική Ουκρανία έχουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Λισιτσάνσκ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.


Η Ρωσία έχει επικεντρώσει τις επιχειρησιακές προσπάθειές της στην αποχώρηση των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ, όπου οι αποσχιστές με την υποστήριξη της Μόσχας, μάχονται κατά του Κιέβου, από την έναρξη της πρώτης στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2014.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τα χωριά που βρίσκονται γύρω από τη Λισιτσάνσκ, περικυκλώνοντας την περιοχή, ενώ τώρα γίνονται μάχες με τους Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν οχυρωθεί εντός της πόλης.

“Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, μάχονται εντός της Λισιτσάνσκ νικώντας συνολικά τον εχθρό, που έχει περικυκλωθεί,” ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Τηλεφωνήματα που έγιναν προς το Ουκρανικό Γενικό Επιτελείο, αλλά και το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, παρέμειναν αναπάντητα. Το υπουργείο, δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα σχολιασμού, η αποστολή του οποίου έγινε με ηλεκτρονικό μήνυμα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι έπληξε στρατιωτικές υποδομές στο Χάρκοβο που βρίσκεται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπως επίσης και μία βάση που χρησιμοποιούσαν ξένοι μαχητές στα περίχωρα του Μικολάιφ που βρίσκεται στα νότια της χώρας.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τον πρόεδρο Πούτιν ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουχάνσκ “απελευθερώθηκε”

 Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, στο στόχαστρο  των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουχάνσκ “απελευθερώθηκε” από τις ρωσικές δυνάμεις, αλλά και τις δυνάμεις των αποσχιστών, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα.

Μετά την αποτυχία της πρώτης προσπάθειας για την κατάληψη του Κιέβου, η Ρωσία επικέντρωσε τις προσπάθειες της στην εκδίωξη των ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων από τις περιοχές του Λουχάνσκ και του Ντονέτσκ που βρίσκονται στα ανατολικά της Ουκρανίας, όπου οι αποσχιστές που έχουν την υποστήριξη της Μόσχας μάχονταν κατά του Κιέβου, από την πρώτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία το 2014.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)