to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:24 | 02.12.2014

Διεθνή

Ουκρανία: Κατάπαυση πυρός από τις 5 Δεκεμβρίου στην περιοχή του Λουγκάνσκ

Εκεχειρία επετεύχθη ανάμεσα στην ουκρανική κυβέρνηση και τους αυτονομιστές του Λουγκάνσκ, καθώς σύμφωνα με ανακοινώσεις του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός από τις 5 Δεκεμβρίου.


Μιλώντας σήμερα στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ο αρχηγός της αυτόκλητης αυτονομιστικής δημοκρατίας του Λουγκάνσκ Ιγκορ Πλοτνίσκι επιβεβαίωσε τις ανακοινώσεις του ΟΑΣΕ, σύμφωνα με τις οποίες κατά τη διάρκεια συνάντησης στις 29 Νοεμβρίου ανάμεσα στον ουκρανό στρατηγό Βολοντίμιρ Ασκάροφ, τον ρώσο στρατηγό Αλεξάντρ Λεντσόφ και εκπροσώπους της αυτοανανακηρυχθείσας δημοκρατίας του Λουχάνσκ και του ΟΑΣΕ "συμφώνησαν όλοι επί της αρχής για πλήρη εκεχειρία κατά μήκος της γραμμής του μετώπου από τις 5 Δεκεμβρίου".

Επιπλέον, ο ΟΑΣΕ ανακοίνωσε πως όλες οι πλευρές συμφώησαν στην απόσυρση των βαρέων όπλων από τις 6 Δεκεμβρίου.

Από την πλεύρά της η ουκρανική ηγεσία τηρεί σιγή ιχθύος, αφού ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού Αντριι Λισένκο δήλωσε ότι δεν έχει καμιά πληροφορία για το θέμα αυτό, προσθέτοντας πως "τα πυρά συνεχίζονται".

Στο μεταξύ, συνάντηση μεταξύ δύο στρατηγών, εκπροσώπων του ΟΑΣΕ και της γειτονικής αυτονομιστικής δημοκρατίας του Ντονέτσκ αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί "για να συζητηθεί μια εκεχειρία στα θερμά σημεία" στην περιοχή, όπως ανέφερε πηγή στους κόλπους της αυτονομιστικής δημοκρατίας.

Χθες, οι δύο στρατηγοί έθεσαν τις βάσεις μιας συμφωνίας για να σταματήσουν οι μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις και οι ένοπλοι φιλορώσοι αυτονομιστές πολεμούν επί μήνες.

Ύστερα από μια σύντομη ανάπαυλα χθες το βράδυ, πυρά πυροβολικού και εκρήξεις ακούγονταν σήμερα το πρωί στην περιοχή αυτή, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στο σημείο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)