to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:27 | 11.12.2013

Διεθνή

Ουκρανία: Αποσύρθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις, σταμάτησε η επέμβαση εναντίον των διαδηλωτών

Οι διαδηλωτές απάντησαν με μάνικες καταβρέχοντας τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις, που τελικά αποχώρησαν κατά τις 11.30 το πρωίi της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) από την πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου


15:30 Οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι είναι δυνατό να διασωθεί το «ευρωπαϊκό μέλλον» της Ουκρανίας και ότι ο πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς πρέπει να ηγηθεί της προσπάθειας αυτής, δήλωσε σήμερα η αμερικανίδα υφυπουργός Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Κίεβο.

11.30 π.μ.: Σύμφωνα με το ΑΠΕ αλλά και σχετικό φωτογραφικό υλικό στο Twitter, oι διαδηλωτές στο Κίεβο έπεισαν τα μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας να αποσυρθούν από το δημαρχείο της ουκρανικής πρωτεύουσας, το οποίο έχει καταληφθεί από το βράδυ της Κυριακής, έπειτα από μία απόπειρα επιδρομής σήμερα το πρωί για την εκκένωση του χώρου.

Embedded image permalink

Φωτ. σπό το Twitter

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, τα λεωφορεία των ειδικών δυνάμεων αναχώρησαν από το δημαρχείο του Κιέβου περιτριγυρισμένα από πλήθος διαδηλωτών.

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στην Πλατεία της Ανεξαρτησίας και απηύθυνε έκκληση για ηρεμία.

Ουκρανός πρωθυπουργός: «Χρειαζόμαστε 20 δισ. € από την ΕΕ»

Όπως αναφέρεται στο ίδιο τηλεγράφημα,  Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μικόλα Αζάροφ δήλωσε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ότι η Ουκρανία έχει ανάγκη από 20 δισεκατομμύρια ευρώ ευρωπαϊκής βοήθειας για να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ, ώστε να περιορισθούν οι συνέπειές της στην ουκρανική οικονομία.

"Προτείνουμε τη διευθέτηση του θέματος της χορήγησης οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία. Εχουμε ορίσει αυτό το ποσόν κατά προσέγγιση: 20 δισεκατομμύρια ευρώ", δήλωσε ο ουκρανός πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα μίας "χαμένης για τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό βοήθειας", αλλά για τη δημιουργία επενδύσεων.

Τα γεγονότα ως τις 10.30 ώρα Ελλάδας:

Οι ειδικές δυνάμεις της ουκρανικής αστυνομίας πραγματοποιούν επιχείρηση κατά των διαδηλωτών που έχουν καταλάβει από το βράδυ της Κυριακής το δημαρχείο του Κιέβου. Εκατοντάδες άνδρες των δυνάμεων καταστολής έχουν αναπτυχθεί μπροστά στο κτίριο και κάνουν χρήση γκλομπς κατά των διαδηλωτών οι οποίοι τους καταβρέχουν  με μάνικες από ψηλό όροφο του κτιρίου.

Pro-European integration protestors warm themselves at a fire made in a steel plated drum at Independence square in Kiev, December 10, 2013. (Reuters / Vasily Fedosenko)

RIA Novosti / Iliya Pitalev

Και την Κυριακή οι διαδηλωτές υπέρ της ΕΕ συνέχισαν τις διαδηλώσεις ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης να αποχωρήσει από τις διαπραγματεύσεις για την εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να αποκαταστήσει τους οικονομικούς δεσμούς με τη Ρωσία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)