to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:45 | 23.11.2017

Διεθνή

Ουγκάντα: Οκτώ στελέχη εφημερίδας κατηγορούνται από τις αρχές για «προδοσία»

Οχτώ διευθυντικά στελέχη και εκδότες μιας καθημερινής εφημερίδας που συνελήφθηκαν μέσα στην εβδομάδα, κατηγορούνται για "προδοσία", έπειτα από τη δημοσίευση ενός άρθρου που έκανε λόγο για φερόμενη εμπλοκή του προέδρου της χώρας Γιουέρι Μουσέβενι σε μια συνομωσία για την ανατροπή του ομολόγού της Ρουάντας, Πολ Καγκάμε, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της Ουγκάντας.


Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν έφοδο στην σκανδαλοθηρική εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας Red Pepper, συλλαμβάνοντας τους δημοσιογράφους τους οποίους κατηγόρησαν ότι δημοσίευσαν ένα ψευδές άρθρο την προηγούμενη μέρα.

Στο άρθρο ανώνυμες πηγές ανέφεραν ότι η Ρουάντα πιστεύει ότι ο πρόεδρος Μουσέβενι σχεδιάζει την ανατροπή του προέδρου Καγκάμε.

Εκτός από προδοσία, οι δημοσιογράφοι κατηγορούνται επίσης για «δημοσίευση προσβλητικού περιεχομένου και πληροφοριών επιζήμιων για την εθνική ασφάλεια», τόνισε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Εμιλιάν Καγίμα και ο δικηγόρος των κατηγορουμένων Ντίκενς Μπιαμπουκαμά στο Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν έχει γνωστό πότε οι δημοσιογράφοι θα δικαστούν.

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων και δημοσιογράφοι καταγγέλουν για αυξανόμενες παρενοχλήσεις και εκφοβισμό ανεξάρτητων μέσων ενημέρωσης από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους το Red Pepper, έκαναν λόγο σε δημοσιεύματα για εντάσεις μεταξύ της Ουγκάντας και της γειτονικής Ρουάντα γύρω από διαμάχες σε ζητήματα οικονομίας και ασφάλειας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Ουγκάντας διέψευσε τα δημοσιεύματα, κάνοντας λόγο για φήμες και επέμεινε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα στις σχέσεις των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)