to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:20 | 07.12.2015

Πολιτική

«Ουδέν σχόλιο» από τη Γερμανική Πρεσβεία για το προκλητικό δημοσίευμα της «Die Welt» - «Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση» λέει ο Ζάιμπερτ

Η Γερμανική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «υποτιθέμενη εσωτερική αλληλογραφία» και σημειώνει πως τόσο η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση όσο και η Πρεσβεία δεν σχολιάζουν τα δημοσιεύματα του Τύπου - «Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και ό,τι έχουμε να συζητήσουμε με την χώρα, το συζητούμε με την κυβέρνηση της χώρας και τους συνεργάτες της», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ


Ανακοίνωση εξέδωσε η γερμανική πρεσβεία με αφορμή το προκλητικό δημοσίευμα της Die Welt, δημοσίευμα που προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Αθήνας. Η γερμανική πρεσβεία αρνείται να σχολιάσει ωστόσο σημειώνει ότι ο γερμανός υπουργός Στάινμαϊερ κατά το ταξίδι του στην Αθήνα επαίνεσε την ελληνική κυβέρνηση για την πρόοδο που έγινε. 

Την ικανοποίησή για αυτό εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη τονίζοντας ότι η απάντηση της πρεσβείας βάζει τα πράγματα στην θέση τους και αποκαθιστά την αλήθεια.

Αναλυτικά:

«Η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα παγίως δεν σχολιάζουν δημοσιεύματα του τύπου, τα οποία αφορούν υποθετική εσωτερική αλληλογραφία. Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός κ. Στάινμαϊερ κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα επαίνεσε όλους τους συνομιλητές του και ειδικότερα τον Πρωθυπουργό, για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των δύσκολων προκλήσεων, ενώπιον των οποίων βρίσκεται η Ελλάδα. Αντιμετώπιση στην οποία συνδράμει σε μεγάλο βαθμό και η Γερμανία. Σε αυτό το πνεύμα η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και η Πρεσβεία συνεργάζονται στενά και εμπιστευτικά με όλες τις ελληνικές αρχές».

Ζάιμπερτ: «Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και με αυτήν συζητούμε»

«Η Ελλάδα έχει κυβέρνηση και ό,τι έχουμε να συζητήσουμε με την χώρα, το συζητούμε με την κυβέρνηση της χώρας και τους συνεργάτες της», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ακόμη ότι δεν έχει υπόψη του την έκθεση για την οποία κάνει λόγο το δημοσίευμα, αλλά και ότι δεν θα έκανε αναφορά σε εσωτερικές εκθέσεις. Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης έκαναν πάντως λόγο, για την καλη σχέση και την τακτική επικοινωνία του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

Ερωτηθείς σχετικά με το αν το Βερολίνο είναι ικανοποιημένο από την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε: «Δεν θα κάνω εδώ κάποια εσωπολιτική αξιολόγηση. Κατά τα άλλα, το θέμα δεν είναι να είναι ευχαριστημένο κάποιο από τα κράτη-μέλη, αλλά οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας συνολικά. Αυτο συζητείται τακτικά, γι' αυτό υπάρχουν οι θεσμοί, γι' αυτό υπάρχει το Eurogroup. Δεν κάνουμε εδώ διμερείς αξιολογήσεις».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)