to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ουαί δε υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί

Όταν ο Αρβανιτόπουλος διέψευδε, την Κυριακή μόλις (!), ότι θα στείλει στο πειθαρχικό τον πρύτανη


του ΖΑΧΑΡΙΑ ΤΡΙΓΑΖΗ*

Την Κυριακή, 1η Νοεμβρίου 2013 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας κου Αρβανιτόπουλου με 12μελή αντιπροσωπεία των απεργών διοικητικών του ΕΚΠΑ.

Στη συζήτηση που επακολούθησε ο κος Υπουργός Παιδείας έκανε μερικές παραδοχές:

1. Το ΕΚΠΑ δεν μπορεί να ανοίξει και να λειτουργήσει χωρίς τους 399 εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τους 172 που έχουν τεθεί σε καθεστώς πειθαρχικών δίωξης και αργίας.

2. Τα παράγωγα της Κοινής Υπουργικής Απόφασης

α) πλατφόρμα αυτοαπογραφής που βάσει αυτής έγινε η τελική λίστα των διαθέσιμων,

β) παραπομπή σε πειθαρχικά των μη απογραφέντων

γ) η τελική λίστα διαθεσιμότητας 399 εργαζομένων διοικητικών

ήταν πράξεις που έγιναν βιαστικά και πρόχειρα, είναι διάτρητες, νομικά έωλες, βρίθουν λαθών και ανακριβειών και έγιναν μόνο για να υπηρετηθεί ο στόχος να δοθούν τα νούμερα διαθέσιμων στην τρόικα. Γι αυτό πρέπει να καταργηθούν.

Στη συνάντηση τέθηκε το θέμα παραπομπής του Πρύτανη του ΕΚΠΑ στο πειθαρχικό. Ο κος Αρβανιτόπουλος το ΔΙΕΨΕΥΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ.

Στο τέλος της συνάντησης ο Υπουργός Παιδείας έκανε έκκληση για «οικοδόμηση ενός κλίματος εμπιστοσύνης και διαλόγου» για να αντιμετωπιστεί η κρίση και «να ξεφύγουμε από το αδιέξοδο». Συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο διάλογος και τις επόμενες μέρες.

Την επομένη, ημέρα Δευτέρα, 2/12/2013 αργά το απόγευμα ο Υπουργός ανακοίνωσε τη διακοπή του διαλόγου με το διοικητικό προσωπικό του ΕΚΠΑ και ταυτόχρονα την παραπομπή του Πρύτανη, καθηγητή Θεοδόση Πελεγρίνη στο πειθαρχικό με το ερώτημα της αργίας.

Ο πανεπιστημιακός Υπουργός Παιδείας κος Κ. Αρβανιτόπουλος ξέχασε τις διαβεβαιώσεις που έδινε ενώπιον 15 ανθρώπων την Κυριακή 1/12 για διάλογο και τους «όρκους πίστης» εναντίον των αυταρχικών πρακτικών. Καταφεύγει σε μεθόδους ακραίου αυταρχισμού που αγγίζουν τα όρια της αντιδημοκρατικής εκτροπής. Με φασίζουσες μεθόδους επιτίθεται στο θεσμό του δημόσιου Πανεπιστήμιου και στον εκπρόσωπο του, τον Πρύτανη, εκλεγμένο από το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Υπολογίζει, ίσως, ότι με αυτές τις μεθόδους θα κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών εργαζομένων διοικητικών, των οποίων ο αγώνας διαρκεί 13 βδομάδες. Είναι γελασμένος και με αυτά που κάνει φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα. Οι περήφανα και με αξιοπρέπεια αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι για την υπεράσπιση της ζωής τους και του δημόσιου Πανεπιστήμιου πεισμώνουν. ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ όπως δεν πρόκειται να υποταχθεί η πανεπιστημιακή κοινότητα.

Την απάντηση θα πάρει ο Υπουργός Παιδείας κος Αρβανιτόπουλος από το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας, φοιτητές, εργαζόμενους, διδάσκοντες και αυτό θα σημάνει το τέλος της πολιτικής του καριέρας όπως έχει συμβεί με πολλούς προκατόχους του.

* Ο Ζαχαρίας Τριγάζης είναι μέλος του Κ.Σ. της Ομοσπονδίας Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΔΠΤΕ). Συμμετέσχε στη 12μελή αντιπροσωπεία των απεργών διοικητικών του ΕΚΠΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)