to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οθωμανικοί λεονταρισμοί

Η Διεθνής κοινότητα παρακολουθεί αμήχανα την Τούρκικη προέλαση στο Συριακό Κουρδιστάν, η οποία συνιστά απροκάλυπτα, μια κυνική επιχείρηση Γενοκτονίας.


Ο Κουρδικός Λαός ιστορικά, είναι αυτόχθων της περιοχής για χιλιετίες, ριζωμένος εκεί απο την Νεολιθική ακόμη περίοδο. Οι Τουρκομογγόλικες φυλές, εφορμώντας  απο τις άγριες στέπες πέραν του Καυκάσου απο τον 12ο αιώνα μ.Χ.  και εφεξής, εγκαταστάθηκαν βιαίως κυρίως στην περιοχή της Μικράς Ασίας.  Αρχαίες Ελληνικές φυλές - Πόντιοι, Μικρασιάτες κ.α.-  αλλά και Αρμένιοι, Γεωργιανοί και πλήθος άλλων αυτόχθονων λαών, είτε εκτοπίστηκαν, είτε αφομοιώθηκαν  υπό την απειλή της κοφτερής όψης του σπαθιού του αμείλικτου κατακτητή, ο οποίος ανενδοίαστα και κυνικά εξαπέλυε αιμοσταγείς επιχειρήσεις Γενοκτονίας, προκειμένου να επιτύχει την ριζική πληθυσμιακή αναδιάρθρωση.
   Ο Ερντογάν, ως σύγχρονος Αττιλάς, δήλωσε απερίφραστα ότι σκοπός της Τούρκικης στρατιωτικής επιχείρησης είναι να εκδιώξει τους Κούρδους απο τα πάτρια εδάφη και τις εστίες τους, δημιουργώντας μια νέα εδαφική ζώνη, στην οποία θα μετοικήσουν μεταφερόμενοι πληθυσμοί απο την Τουρκία.
   Συνεπώς, συνιστά κατάδηλη  καταπάτηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης του Κουρδικού λαού, της ατομικής τους ιδιοκτησίας, αλλά και του Φυσικού δικαιώματος της ίδιας της Ζωής τους. Η Τουρκία σε αγαστή συνέχεια της παράνομης εισβολής στην Κύπρο το 1974, συνθλίβει τις αξίες του Δυτικού Πολιτισμού και τις βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μεταπολεμικά στα πλαίσια του ΟΗΕ. Ταυτόχρονα ανερυθρίαστα η Τουρκία παραβιάζει την ΑΟΖ της Κύπρου και επαπειλεί Ελλάδα και Ευρώπη, υπό την μέθη της Οθωμανικής φαντασίωσης.
   Σε αυτές τις κρίσιμες ιστορικές στιγμές, η Ελλάδα αλλά και η Ε.Ε. δεν δικαιούνται να παραμείνουν παθητικοί Δέκτες και απλοί παρατηρητές των εξελίξεων, διατυπώνοντας μόνο φραστικά την αντίθεση τους. Το Κογκρέσο στις ΗΠΑ σε μια ιστορική διακομματική συναίνεση, όχι απλά καταδικάζει την Τούρκικη απειλή, αλλά ετοιμάζει αυστηρές οικονομικές κυρώσεις, οι οποίες δύναται να γονατίσουν την Τούρκικη Οικονομία.
   Στον αντίποδα, παρότι είχαν συμφωνηθεί απο την προηγούμενη κυβέρνηση σε επίπεδο Ε.Ε. σοβαρές οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας για τις παράνομες ενέργειες της στην Κυπριακή ΑΟΖ, παρατηρείται μια εφεκτικότητα στην λήψη των αποφάσεων και την υλοποίηση των κυρώσεων.
   Οι Δημοκρατίες δεν εκβιάζονται, οι Ελευθερίες δεν ορρωδούν, τα δικαιώματα δεν αλλοιώνονται, υποκύπτοντας σε αλλότρια και Μεσαιωνικά απολυταρχικά συμφέροντα. Απαιτούνται να ληφθούν άμεσα– ειδικά απο την Ελληνική κυβέρνηση- πρωτοβουλίες για την σύγκλιση των αρμόδιων οργάνων της Ε.Ε. τα οποία θα προβούν όχι μόνο στην υλοποίηση των υφιστάμενων κυρώσεων - οι οποίες ήδη χρονοτριβούν αδικαιολόγητα- , αλλά έτι περαιτέρω να εξεταστεί το «πάγωμα» όλων των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων, μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας.
   Θα αποτελεί νέο ιστορικό ατόπημα, εάν θυσιαστούν στον βωμό ανοίκειων εμπορικών συμφερόντων - κυρίως της Γερμανίας- αθώες ανθρώπινες ζωές και εντέλει εκπατρισθεί βίαια απο την Γή των προγόνων του, ο ειρηνικός και φιλήσυχος λαός των Κούρδων, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω, ουδέποτε ιστορικά διενήργησε επιθετικές πολεμικές επιχειρήσεις.
   Επιπροσθέτως οφείλουμε να αντιληφθούμαι, ότι εάν επιτευχθούν οι υπάνθρωποι στόχοι του Ερντογάν, στην συνέχεια σειρά θα έχουν η Κύπρος, η Ελλάδα, τα Βαλκάνια, αλλά και ολόκληρο το οικοδόμημα της Ε.Ε.

*Ο  Χρήστος Ξενοκώστας είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιστημονικών Μελετών "Ιδέες"

Σύντομο Βιογραφικό:

Ο Χρήστος Ξενοκώστας είναι πτυχιούχος Γεωπόνος (M.Sc.), Γεωργοοικονομολόγος (Master) και κάτοχος MBA στα Χρηματοοικονομικά. Επαγγελματικά από το 2004 και εφεξής, δραστηριοποιείται ως στέλεχος στη Διοίκηση επιχειρήσεων αλλά και ως Επενδυτικός Σύμβουλος. Είναι συγγραφέας των δοκιμίων, «Άγνωστη Απειλή», «Αναγέννηση του Δημοκρατικού Κινήματος», «Θεωρία της Πάλης των Ειδών». Αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο. Είναι πρόεδρος του Ινστιτούτου Επιστημονικών Μελετών «Ιδέες».

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)