to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Όταν ξεσπαθώνουν οι... ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί, χαίρεται η ΝΔ!

Αχός βαρύς λέει ξεσηκώθηκε από... επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, που, μόλις ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, την υποστήριξή του - την «εκτίμησή» του, συγκεκριμένα - αίφνης ξεσπάθωσαν ως γνήσιοι «ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί»


Αχός βαρύς λέει ξεσηκώθηκε από... επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, που, μόλις ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, την υποστήριξή του - την «εκτίμησή» του, συγκεκριμένα - αίφνης ξεσπάθωσαν ως γνήσιοι «ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί», προκαλώντας μάλλον μειδιάματα στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Διότι είναι γνωστό τοις πάσι, ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι δημοτικοί άρχοντες ή οι επίδοξοι δημοτικοί άρχοντες, έχουν κομματικό ομφάλιο λώρο. Τον οποίο επιχειρούν να κόψουν λίγο πριν τις εκλογές. Αν και όταν εκλεγούν, βέβαια το πράγμα αλλάζει. Ειδικά μάλιστα αν στην κυβέρνηση βρίσκεται το κόμμα του ομφάλιου λώρου. Τότε, σιγά - σιγά, ως χαμαιλέων έρχεται και παίρνει το χρώμα της εξουσίας - οι κάλπες έχουν περάσει πια στη λήψη και τώρα «πρέπει να δείξουμε έργο» - συνήθως πλατείες και άλλα σχετικά, με τα ανάλογα εγκαίνια, κορδέλες, κάμερες, «αγαπητοί συνδημότες», βαθιά συγκίνηση κλπ., κλπ., κλπ. Γνωστά.

Όπως γνωστές και βαθιές είναι οι παθογένειες της λειτουργίας του πρώτου βαθμού αυτοδιοίκησης - παθογένειες που, λίγο - πολύ, κρατούν ουραγούς τους ελληνικούς δήμους σε σχέση με εκείνους της Ευρώπης και δη των προχωρημένων αυτοδιοικητικά χωρών, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση κρίσιμων θεμάτων της καθημερινότητας, όπως λόγου χάρη, την προώθηση και την εμπέδωση της ανακύκλωσης των απορριμμάτων. Ένα ζήτημα κομβικής σημασίας όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την τοπική οικονομία, καθώς η σύγχρονη διαχείριση μπορεί να αποτελέσει σημαντικό και κρίσιμο πόρο ανάπτυξης, δημιουργίας θέσεων εργασίας κ.α.

Τέτοιου είδους ζητήματα όμως δεν απασχολούν τη συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών αρχόντων. Και όπως φάνηκε τα τελευταία 24ωρα, ορισμένοι, νυν και επίδοξοι, δείχνουν υπερευαισθησία σε μια ανακοίνωση του αριστερού κυβερνητικού κόμματος, που εκφράζει την εκτίμησή του, όπως έχει κάθε δικαίωμα, και χωρίς αυτό να συνεπάγεται κάποιου είδους δουλεία, σε ορισμένα δημοτικά σχήματα. Ορισμένοι μάλιστα έσπευσαν να... βγάλουν και ανακοινώσεις! Προς μεγάλη ικανοποίηση της ΝΔ βέβαια, που δια στόματος του γραμματέα της, κ. Αυγενάκη έσπευσε να σχολιάσει τη δήθεν «χωρίς προηγούμενο» αυτή αντίδραση, που προδικάζει την δήθεν επερχόμενη «βροντερή ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ... Τι σχέση έχει αυτή η τοποθέτηση με την εκδήλωση... ανεξαρτησίας ορισμένων υποψηφίων δημάρχων; Μα, καμία. Άλλωστε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, επιδεικνύοντας την τεράστια απαξία του έναντι των αυτοδιοικητικών εκλογών, δηλώνει όπου βρεθεί και όπου σταθεί ότι ο «χάρτης πρέπει να βαφτεί γαλάζιος» και «να μην υπάρξει καμία Περιφέρεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ» - αλλά αυτά μάλλον δεν τα ακούνε οι «ανεξάρτητοι αυτοδιοικητικοί». Επιλεκτική κώφωση μάλλον... Νόσος ενδημική προεκλογικά...

tags: άρθρα

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)