to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:31 | 03.10.2013

Πολιτική

Όταν τα κανάλια παρουσίαζαν τους χρυσαυγίτες ως φιλήσυχους κατοίκους - Το φαινόμενο "Άγιος Παντελεήμονας" φτιάχτηκε στις οθόνες σας

Οι "αγανακτισμένοι κάτοικοι" όχι μόνο δεν ήταν θύματα της εγκληματικότητας, αλλά ήταν οι ίδιοι οι εγκληματίες. Μαχαίρωναν, ξέπλεναν βρώμικο χρήμα, διακινούσαν ναρκωτικά, όπλα και μαϊμού-προϊόντα. Δείτε πώς τα ΜΜΕ φιλοτέχνησαν την εικόνα των ρατσιστών εγκληματιών παρουσιάζοντάς τους ως φιλήσυχους πολίτες, συμβάλλοντας καθοριστικά στην άνοδο της Χρυσής Αυγής.


Στις 23 Οκτωβρίου 2010, 200 μέλη της δημοτικής κίνησης "Ανοιχτή Πόλη" μαζί με την υποψήφια δήμαρχο Αθηναίων, Ελένη Πορτάλιου δέχονται επίθεση από τους τραμπούκους χρυσαυγίτες του Αγίου Παντελεημόνα. Πώς, όμως, τους παρουσιάζουν τότε τα ΜΜΕ; Ως δικαιολογημένα "αγανακτισμένους πολίτες". 

Είναι χαρακτηριστικός ο διάλογος της Ελένης Πορτάλιου με τον παρουσιαστή δελτίων ειδήσεων του MEGA, Νίκο Στραβελάκη: 

Η επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης κάνει λόγο για επίθεση από "ακραία ρατσιστικά στοιχεία", για να πάρει την εξής απάντηση από τον δημοσιογράφο του MEGA, Νίκο Στραβελάκη

"Γιατί μιλάτε για ακραία ρατσιστικά στοιχεία; Πήγα στο μοντάζ, μαζί με την Μίνα Καραμήτρου που ήταν εκεί και μου μετέφερε τι έγινε. Είδα όλες τις εικόνες και δεν βλέπω τραμπούκους, ούτε ρατσιστές. Βλέπω συνταξιούχους, ηλικιωμένους ανθρώπους, άνδρες και γυναίκες, οι οποίοι αργότερα στο ρεπορτάζ λένε στη Μίνα Καραμήτρου ότι φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους".

Η Ελένη Πορτάλιου επιμένει και του απαντά ότι ήταν περιορισμένος ο αριθμός των φωνασκούντων ταραχοποιών για να πάρει την απάντηση από τον άλλο δημοσιογράφο του MEGA, Μανώλη Καψή ότι "τους έβριζε το τοπικό στοιχείο". Η κ. Πορτάλιου τους διαψεύδει και επιμένει ότι επρόκειτο για μεμονωμένες περιπτώσεις ακραίων ρατσιστών. Τότε, επιστρατεύεται και η αστυνομική ρεπόρτερ του MEGA, Μίνα Καραμήτρου προκειμένου να επιβεβαιώσει ότι επρόκειτο για δικαιολογημένα "αγανακτισμένους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα". 

Αξίζει να δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα από το δελτίο του MEGA, γιατί αποτυπώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις υπηρεσίες που προσέφεραν τα ΜΜΕ στη Χρυσή Αυγή, ξεπλένοντάς τα μέλη της και διαμορφώνοντας για αυτά το προφίλ των δικαιολογημένα αγανακτισμένων κατοίκων απέναντι στις επιθέσεις που δέχονται από τους μετανάστες. Μόνο που, όπως πολλοί ξέραμε από παλιά αλλά και όπως αποδεικνύεται περίτρανα σήμερα, οι "αγανακτισμένοι κάτοικοι" όχι μόνο δεν ήταν θύματα της εγκληματικότητας, αλλά ήταν οι ίδιοι οι εγκληματίες.

Στον Άγιο Παντελεήμονα, από όπου άρχιζε να λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις η δράση της Χρυσής Αυγής το 2010, αποδείχθηκε ότι εγκληματίες ήταν ο διοικητής ασφάλειας του αστυνομικού τμήματος και οι "αγανακτισμένοι κάτοικοι", όπως η Θέμις Σκορδέλη που πρωτοστάτησε στην επίθεση κατά της Ανοιχτής Πόλης, που συμμετείχε στα μαχαιρώματα μεταναστών, που δεν είχε αφήσει κανάλι για κανάλι που να μην έχει εμφανιστεί ως αγανακτισμένη κάτοικος (από τις εκπομπές του Κώστα Χαρδαβέλλα μέχρι τις εκπομπές της Τατιάνας Στεφανίδου) και που σήμερα κατηγορείται για πλήθος αδικημάτων μαζί με τον διοικητή ασφάλειας και άλλους χρυσαυγίτες της γειτονιάς.

Οι "αγανακτισμένοι κάτοικοι" του Αγίου Παντελεήμονα βαρύνονται - κατά περίπτωση - με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας κατ’ εξακολούθηση, της ψευδούς βεβαίωσης - νόθευσης κατ’ εξακολούθηση, της λαθρεμπορίας, της παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων και πνευματικής ιδιοκτησίας, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ εξακολούθηση, της παράβασης του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (αγορά - κατοχή). Διαβάστε περισσότερα για τη μαφία του Αγίου Παντελεήμονα εδώ

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο που αποτυπώνει την πραγματική δράση της Θ. Σκορδέλη στην περιοχή και κυκλοφορούσε στο διαδίκτυο όταν τα ΜΜΕ την παρουσίαζαν ως φιλήσυχη κάτοικο. 

Διαβάστε ακόμα:  Ranciere: Επτά κανόνες για να βοηθήσει κανείς στη διάδοση των ρατσιστικών ιδεών // Η Σκορδέλη αντιγράφει με επιτυχία τον Κασιδιάρη: Εμετός της κοινωνίας (βίντεο) // Θ. Δρίτσας "Προκόπη γράψε το αυτό που λες και θα με θυμηθείς" (βίντεο)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)