to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:03 | 31.10.2014

Πολιτισμός

Όταν το ποδόσφαιρο συναντά τις τέχνες και τους μεγάλους δημιουργούς (βίντεο)

Ένα βίντεο που επιμελήθηκε ο Νίκος Μάλλιαρης


Όπως σημειώνει ο Ν. Μάλλιαρης, «αυτό το βίντεο φτιάχθηκε το 2005 με την σκέψη, να αναδειχθεί και να κατανοηθεί η διαχρονική σχέση του ποδοσφαίρου με τους μεγάλους καλλιτέχνες που εμπνέουν με το έργο τους την νεολαία και τον λαό. Το βασικό υλικό αποτελείται από την πολιτιστική δράση του ερασιτεχνικού ποδοσφαιρικού σωματείου ΑΣΤΕΡΑΣ 2004 που ιδρύσαμε το καλοκαίρι του 2003 στην Καισαριανή με τον συμπαίκτη μου στον ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΑ την περίοδο 1970-80 και καλό φίλο Γαβρίλο Παπαδόπουλο. Ιδιαίτερη όμως σημασία έχουν η τοποθετήσεις και η αγάπη του Μίκη για το ποδόσφαιρο και τους μεγάλους πρωταγωνιστές του ,τους λαϊκούς καλλιτέχνες ,τους ποδοσφαιριστές. Ευγενής φιλοδοξία της προσπάθειας αυτής είναι να προβληματίσει και συγχρόνως να συμβάλει στην καταπολέμηση της διαμορφωμένης αντίληψης,σε ορισμένες πολίτικες, κομματικές ,πολιτιστικές και κοινωνικές ομάδες ,ότι το ποδόσφαιρο είναι το όπιο του λαού. Το ποδόσφαιρο όντως ασκεί τεράστια επιρροή στη νεολαία και τον λαό και γι αυτό χρειάζεται αγώνας για να το παύουμε απ αυτούς που το εκμεταλλεύονται και το χρησιμοποιούν ως όπιο .Στον εμπλουτισμό του βίντεο με νεότερα στοιχειά συνέβαλλε και ο νεαρός Γιάννης Σαββίδης».

(Μια ενδεκάδα αποτελούμενη από ποδοσφαιρόφιλους καλλιτέχνες: Παντελής Βούλγαρης[σκηνοθέτης],ο Γιώργος Μαρκοπουλος[ποιητης],ο Αλέξανδρος Βακιρτζής[ζωγράφος ] και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Λουκανίδης,Αρδίζογλου.Παπαιωάννου,Σαργκάνης,Ρότσα ,Γιωργαράς, Παπαδόπουλος και Μάλλιαρης)

(Ο Μίκης στη βεράντα του σπιτιού του με τους Γιώργο Καραγκούνη, Ντέμη Νικολαϊδη, Νίκο Μάλλιαρη, Τραϊανό Δέλλα,Τάκη Φύσσα, Κώστα Κατσουράνη και Αλέξη Σπυρόπουλο)

(Δημήτρης Χορν, Νεοτάκης Λουκανίδης και Μάνος Χατζιδάκις)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)