to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:53 | 16.03.2016

Αθλητισμός

Όταν το ποδόσφαιρο συναντά την Εκκλησία

Με παλαίμαχους ποδοσφαιριστές (Κώστας Πολυχρονίου, Νίκος Σαργκάνης, Τάκης Λουκανίδης, Ζαχαρίας Πιτυχούτης, Χρήστος Αρδίζογλου, Νίκος Μάλλιαρης, Γαβρίλος Παπαδόπουλος, Κώστας Παπαγεωργίου, Διονύσης Σπετσάριας και Θανάσης Αγγελής) συναντήθηκε σήμερα ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα παλαίμαχων ποδοσφαιριστών και φίλων του ποδοσφαίρου που κατοικούν στην περιφέρειά του, τους οποίους υποδέχτηκε στην Μητρόπολη με ιδιαίτερη θέρμη.

Εκεί παρευρέθησαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Κώστας Πολυχρονίου, Νίκος Σαργκάνης, Τάκης Λουκανίδης, Ζαχαρίας Πιτυχούτης, Χρήστος Αρδίζογλου, Νίκος Μάλλιαρης, Γαβρίλος Παπαδόπουλος, Κώστας Παπαγεωργίου, Διονύσης Σπετσάριας και ο Θανάσης Αγγελής. Επίσης οι φίλοι του ποδοσφαίρουΚ.Γκόντζος, Β. Ζαγκλης, Κυρ. Χηνας, Αγγ.Αλιφέρης, Ανδ. Μαλάτος, Ν.Λουπάκης, Δήμητρα Κυριακίδουκαι Μάρτιν Πέρικε.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα, αφού ο Μητροπολίτης Νικόλαος από τα παιδικά του χρόνια γνώριζε και θαύμαζε τους ζωντανούς θρύλους Λουκανίδη, Πολυχρονίου, Πιτυχούτη, Αγγελή, Σαργκάνη, Αρδίζογλου όπως τους δήλωσε και όλοι μαζί θυμήθηκαν παλιές καλές στιγμές από τις αλάνες και τα γήπεδα εκείνης της εποχής.


Κατά την διάρκεια της δίωρης συζήτησης αναφέρθηκαν οι παθογένειες που πλήττουν το λαϊκότερο άθλημα, αλλά και η ευεργετική επίδραση που ασκεί στην ψυχή της νεολαίας και των φιλάθλων, όταν λειτουργεί σε φίλαθλα πλαίσια, με ήθος, πνεύμα αγάπης, αγωνιστικότητας, αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης.

Αν και η συνάφεια μεταξύ των δύο θεσμών, Εκκλησίας και ποδοσφαίρου, ίσως να μην είναι ευδιάκριτη εξαρχής, δεν σημαίνει ότι δεν υφίσταται. Υπάρχει και συνοψίζεται στην επιρροή που ασκούν αμφότεροι στην νεολαία και τον λαό.

Οι παρευρισκόμενοι κατέθεσαν προτάσεις και απόψεις, για διοργάνωση εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο, που θα συμβάλλουν ώστε τα νέα παιδιά και οι γονείς τους να εκτιμήσουν τη χαρά για το παιχνίδι, τον αγώνα, το φίλαθλο πνεύμα και επιπλέον να συμπαρασταθούν στην κοινωνία που πλήττεται από την οικονομική κρίση.

Στο τέλος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος, ευλόγησε τους παλαίμαχους και τους κάλεσε να βρίσκονται κοντά στην εκκλησία της αγάπης και της προσφοράς ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πολύπλευρης κρίσης που βιώνει σήμερα η κοινωνία και το ποδόσφαιρό μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)