to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 22.06.2012

πηγή: https://left.gr/93

Πολιτική

Όταν ο βουλευτής, Αντρέας Λυκουρέντζος, απλώς... χέστηκε!

Περιμέναμε στις δύσκολες μέρες που διανύει η κοινωνία, με το κοινωνικό κράτος να έχει καταρρεύσει από τις μνημονιακές πολιτικές ότι ο νέος υπουργός Υγείας θα είχε τουλάχιστον ευαισθησίες. Δεν περιμέναμε από τη μνημονιακή κυβέρνηση πολιτικές για το λαό και την προστασία του κοινωνικού αγαθού της υγείας, αλλά ο κύριος Λυκουρέντζος ξεπερνά κάθε προηγούμενο κοινωνικής αδιαφορίας, όπως προκύπτει από το ακόλουθο παλαιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΠΟΧΗ που σας παραθέτουμε.


Το βουλευτή Αρκαδίας, Αντρέα Λυκουρέντζο, δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά. Γνωρίζουμε, όμως, και μάλιστα πολύ καλά, τα παιδιά από τη Ραδιοφωνική Ομάδα του 18 Άνω. Ξέρουμε τις προσπάθειες και τον αγώνα τους. Δημοσιεύουμε κείμενο καταγγελίας των φίλων μας και ελπίζουμε ότι σταδιακά, έστω, θα γίνει κατανοητό, ακόμη και από βουλευτές του είδους Λυκουρέντζου, ο αγώνας για την απεξάρτηση.

«Κατά τη διάρκεια της εκπομπής μας «Χαμογελώντας στο Φόβο» την ημέρα του Σαββάτου 23.9.2006, όπως και κάθε Σαββατοκύριακο στη Νετ 105.80 και ώρα 3-4 μ. μ. επενέβη μέσω τηλεποικοινωνίας ο βουλευτής Αρκαδίας Ανδρέςα Λυκουρέντζος βρίζοντας μέλη της ομάδας με χαρακτηρισμούς όπως «τσογλάνια, κωλόπαιδα» αλλά και με λόγια όπως «χέστηκα για τα ναρκωτικά» απαξίωσε τη δημόσια απεξάρτηση. 
Το γεγονός αυτό έρχεται σαν αποκορύφωμα στον πόλεμο που δέχεται τα τελευταία χρόνια η δημόσια μονάδα απεξάρτησης 18 Άνω και τη φιλοσοφία του. 
Φιλοσοφία ενάντια στην αδιαφορία της πολιτείας και του κράτους απέναντι σε κάθε κοινωνικό ζήτημα. Κοινωνικά ζητήματα με πόνο ανθρώπινων ψυχών που μάχονται για μια ζωή με αξιοπρέπεια. Όσο και αν καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια να απαξιωθεί. Απαξία που εκπρόσωπος της πολιτικής ζωής αυτής της χώρας με το τηλεφώνημά του και τα λόγια του μας την επιβεβαιώνει. 
Απαξία που γεννά η κοινωνική ανισότητα στης οποίας το βωμό χάνονται καθημερινά άνθρωποι. Έτσι, εμείς αναλαμβάνοντας την ευθύνη του εαυτού μας μέσα στη διαδικασία απεξάρτησης, δεν θα γίνουμε αποδιοπομπαίοι τράγοι της κοινωνικής αδιαφορίας και θα συνεχίσουμε να λέμε τα όχι που μας κρατάνε ζωντανούς χωρίς να συμβάλλουμε στη ροή του συστήματος που γεννά και αναπαράγει εξαρτήσεις. 
Σα ραδιοφωνική ομάδα τασσόμαστε υπέρ του διαλόγου, σεβόμενοι τη διαφορετικότητα των απόψεων αλλά σε καμιά περίπτωση δεν δεχόμαστε το υβρεολόγιο και την απαξίωση του καθένα στην προσπάθειά μας για επανακοινωνικοποίηση με ίσους όρους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)