to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:33 | 16.09.2017

left.gr

Πολιτική

Όταν ο Ντάισελμπλουμ δεν εισάκουσε τα παρακάλια των «έγκυρων» ΜΜΕ (βίντεο)

Η κοφτή απάντηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ, στην γεμάτη αγωνία ερώτηση της ανταποκρίτριας της «Καθημερινής» ήρθε να προσγειώσει στην πραγματικότητα τους «έγκυρους» διαμορφωτές της κοινής γνώμης (και wannabe διαμορφωτές της ατζέντας των δανειστών)


Τα τελευταία χρόνια, πολλές φορές τα ιδιωτικά ΜΜΕ που συνηθίζουμε να αποκαλούμε συστημικά έχουν εμφανιστεί βασιλικότερα των δανειστών κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους θεσμούς. Κάποιες φορές παρουσιάζουν ανακριβή εικόνα για την πορεία των διαπραγματεύσεων, με προφανή στόχο τη δημιουργία αρνητικού κλίματος.

Κάποιες άλλες, σε σύμπνοια με τα κόμματα του νεοφιλελεύθερου μπλοκ (θυμηθείτε τη στάση της ΝΔ στο επίδομα προς τους χαμηλοσυνταξιούχους), κινδυνολογούν παρουσιάζοντας ως εξαλλοσύνες τις «μονομερείς ενέργειες» της «αναξιόπιστης» κυβέρνησης (βλέπε νομοθετικές παρεμβάσεις που βρίσκονται στον αντίποδα των πολιτικών λιτότητας).

Ακόμα χειρότερα, μερικές φορές ξεπερνούν τον εαυτό τους και τα όποια ψήγματα εγκυρότητας τους είχαν απομείνει, φτάνοντας στο σημείο να υπαγορεύουν,  την ατζέντα πίεσης προς την ελληνική κυβέρνηση!

Η εγκυρότητα θυσία στο βωμό της Eldorado

«Με Γεωργίου και Eldorado» θα ξεκινούσε το σημερινό (Παρασκευή 15/9) Eurogroup, μας ενημέρωνε, επικαλούμενη πηγές των Βρυξελλών, η ανταποκρίτρια της «Καθημερινής», Ελ. Βαρβιτσιώτη:

Από κοντά, και τα υπόλοιπα ΜΜΕ που λειτουργούν σαν να είναι γραφεία Τύπου της εν λόγω εταιρείας, όπως για παράδειγμα το «Liberal.gr» και το «Πρώτο Θέμα»:

Η αγωνία τους ήταν τέτοια που προανήγγειλαν ότι το συγκεκριμένο θέμα θα είναι το πρώτο στην ατζέντα του Eurogroup ως «παράδειγμα για το τι πρέπει να αποφέυγεται», «όπως "διέρρεε" ευρωπαίος αξιωματούχος». 

Με την ίδια αγωνία, η ανταποκρίτρια της «Καθημερινής», ζήτησε, με ερώτηση προς τον πρόεδρο του Eurogroup, να επιβεβαιωθεί ότι η προσπάθειά των ελληνικών ΜΜΕ έπιασε τόπο! Δυστυχώς για αυτήν, με έκπληκτο ύφος, ο Γ. Ντάισελμπλουμ, απάντησε κοφτά «όχι», στην ερώτηση αν η διαμάχη με την Eldorado συζητήθηκε στη συνεδρίαση απογοητέυοντας τους εν Ελλάδι υποστηρικτές της εταιρείας και του δόγματος «αντιπολίτευση με κάθε τρόπο και με κάθε σύμμαχο» (εδώ όλη η συνέντευξη Τύπου, στο 14:20' η ερώτηση και η απάντηση):

Η σχετική αναφορά Τσακαλώτου

«Ο στόχος είναι να βγούμε από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018 χωρίς την ανάγκη άλλου προγράμματος και ότι όλοι πρέπει να δουλέψουν μαζί γι αυτό τον στόχο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών μετά από τη συνεδρίαση του Eurogroup, συμπληρώνοντας ότι δεν συζητήθηκε ούτε θέμα Eldorado, αλλά ούτε και δημοσιονομικό πρόβλημα. Ειδικότερα ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε χαριτολογώντας πως «η Ελλάδα συζητήθηκε για άλλη μια φορά, τα αυτιά μου είναι στη θέση τους, δεν τραβήχτηκαν τα αυτιά μου όπως γράφεται στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε ότι «κανένας δεν ανέφερε το θέμα της Eldorado, δεν μας είπαν ότι το πρόγραμμα δεν πάει καλά, δεν μας είπαν ότι έχουμε μεγάλο δημοσιονομικό πρόβλημα και πρέπει κάτι να κάνουμε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)