to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:35 | 07.06.2018

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Όταν ο ιός των fake news προσβάλλει και τα Ellinika Hoaxes (βίντεο)

Όταν ως αλήθεια παρουσιάζεται η άποψη του καθηγητή Γλωσσολογίας κ. Μπαμπινιώτη και εν πλήρη άγνοια του θέματος είναι δύσκολο να μην την πατήσεις. Όταν όμως είσαι αυτός που εγκαλείς τους άλλους για fake news οφείλεις λίγο μεγαλύτερης προσοχής όταν μάλιστα άπτονται τόσο σοβαρών εθνικών θεμάτων.


Ο Νίκος Κοτζιάς δεν είπε ότι το θέμα του συνεδρίου ήταν η αναγνώριση της “μακεδονικής γλώσσας” αλλά ότι στο συνέδριο αυτό αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά σε μια διεθνή διάσκεψη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, η ύπαρξη της “μακεδονικής γλώσσας”.

Όπως προκύπτει κι από τα πρακτικά στην Γιουγκοσλαβία αναφέρονται δύο γλώσσες : τα σερβο-κροατικά και τα μακεδονικά!!!

 

Έτσι τα Ellinika Hoaxes ενώ κατήγγειλαν για fake news τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά και κατά συνέπεια τα δημόσια έγγραφα που δημοσιεύτηκαν μετά επανήλθαν στο ίδιο θέμα προσθέτοντας την ανάλυση του πρώην στέλεχος της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Παναγιώτη Αλεβαντή που σημειώνει:

Παραθέτουμε τα συμπεράσματά της ανάλυσης:

  1. Το 1977 η Ελλάδα από επίσημο βήμα του ΟΗΕ δεν διατύπωσε επιφυλάξεις για τη
    Μακεδονική γλώσσα και τους Μακεδονικούς κυριλλικούς χαρακτήρες ούτε για το δικαίωμα της ΟΓΔΜ να ενεργεί ως επίσημος φορέας προσδιορισμού γεωγραφικών ονομάτων.

  2. Το 1982 η Ελλάδα δήλωσε σε επίσημο βήμα του ΟΗΕ ότι «παρά την μακρά ιστορική χρήση Ελληνικών τοπωνυμίων σε περιοχές εκτός από τα όρια του σημερινού Ελληνικού Κράτους, υποστηρίζει … την κατάργηση, όσον το δυνατόν ταχύτερα των εξωνύμων σε διεθνή χρήση (χάρτες, διαβατήρια, τουριστικά φυλλάδια), και … τον σεβασμό των εθνικών τοπωνυμίων, όπως αυτά τυποποιούνται από την αρμόδια αρχή γεωγραφικών ονομάτων κάθε χώρας».

  3. Το 1982 επίσης ο αρμοδιος σύμβουλος του Υπουργείο Εξωτερικών θεωρούσε ότι το
    «Μακεδονικό ζήτημα, … εισήλθε στη φάση της φθίνουσας έντασης» και «ότι, αν, δεν
    υπάρξουν εξωγενείς παράγοντες, και το ζήτημα αυτό θα μπορέσει να περιέλθει στο επίπεδο απλώς της ακαδημαϊκής ιστορικής αντιδικίας».

  4. H Ελλάδα δεν έφερε αντίρρηση στην καθιέρωση των συντμήσεων MK/MKD στο διεθνές
    πρότυπο ISO 3166 για τους κωδικούς χωρών (το 1993) ούτε για τη καθιέρωση συντμήσεων MK/MKD/MAC στο διεθνές πρότυπο ISO 639 για τους κωδικούς γλωσσών (περίπου την ίδια εποχή).

Για να κάνουν στο τέλος μια επική "κωλοτούμπα" επί του θέματος... Ο τίτλος όμως παρέμεινε ο ίδιος προδίδοντας το fake news.

Κατ. Μπρ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)