to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Όταν ο Γιούνκερ δημιουργεί πανικό

Στις κοινές δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ξεκάθαρα ότι «από το τέλος του καλοκαιριού η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα τόσο κανονική όσο και οι υπόλοιπες της Ευρωζώνης».


Στις κοινές δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε ξεκάθαρα ότι «από το τέλος του καλοκαιριού η Ελλάδα θα γίνει μια χώρα τόσο κανονική όσο και οι υπόλοιπες της Ευρωζώνης». Είπε ότι οι επιδόσεις της οικονομίας είναι εξαιρετικές, η ανάπτυξη επέστρεψε και η ανεργία έχει μειωθεί σημαντικά. Απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής μιλώντας για «σαφή και καθαρή έξοδο». Κάλεσε όλες τις χώρες της Ευρώπης να σεβαστούν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει στο θέμα της μείωσης του χρέους. Και ερωτηθείς για τη μετά τον Αύγουστο εποχή έστειλε το σαφέστατο μήνυμα: «Ποτέ δεν ήμουν φανατικός οπαδός της λιτότητας, της τυφλής λιτότητας, της άκαμπτης λιτότητας».

Οι κουβέντες αυτές αρκούν για να αχρηστευτεί πλήρως η ρητορική της Νέας Δημοκρατίας. Τι κάνουν στην αξιωματική αντιπολίτευση; Φωνάζουν ότι η «καθαρή έξοδος» είναι επικοινωνιακό κόλπο του Τσίπρα. Μιλούν για το «τέταρτο Μνημόνιο» που έρχεται, αν και τον τελευτάιο καιρό το έχουν κάπως μαζέψει. Αμφισβητούν, βεβαίως, τα θετικά στοιχεία της οικονομίας και σχεδόν παρακαλάνε να μας βρει ένα τσουνάμι πρόσθετων μέτρων. Επί της ουσίας περιγράφουν μια ασφυκτική κατάσταση, γιατί είναι η μόνη την οποία πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν πολιτικά. Αυτοί που με τα δύο πρώτα Μνημόνια εξανέμισαν το 25% του ΑΕΠ της χώρας.

Και επειδή, φυσικά, δεν θα μποροούσαν να κατηγορήσουν τον Γιούνκερ για «ιδεοληψίες», «fake news» και «εξαπάτηση του ελληνικού λαού», όπως κάνει επί καθημερινής βάσεως για την κυβέρνηση η κ. Σπυράκη, επέλεξαν έναν πιο απλό τρόπο να σώσουν την κατάσταση: εξαφάνισαν πλήρως τον Γιούνκερ από κάθε Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης το οποίο μπορούν να ελέγξουν. Πουθενά ο Γιούνκερ. Η «καυτή επικαιρότητα» περιελάμβανε μόνο αναρτήσεις στο Facebook, άφθονη εγκληματικότητα και το κύμα πανικού που έχει προκαλέσει ο Ρουβίκωνας. Α, και για να μην χάσουμε την επαφή με την τρέχουσα επικαιρότητα, μια γενναία παραποίηση των όσων είπε ο Τσακαλώτος.

Ας κρύβουν ό,τι μπορούν. Τον πανικό τους δεν θα μπορέσουν να τον κρύψουν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)