to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Όταν ο εξοβελισμός της Τέχνης από το Λύκειο καταγγέλλεται ως ...fake news για να ξεπλυθούν αντιεκπαιδευτικές πολιτικές

Η ουσία δεν είναι ότι δεν καταργούνται τα καλλιτεχνικά στο Γυμνάσιο αλλά ότι καταργούνται πλήρως στο Λύκειο


Η καλλιτεχνική Παιδεία, δηλαδή η Τέχνη των σχολείων -όπως και η Κοινωνιολογία- εξορίζεται από το Λύκειο με απόφαση της σημερινής κυβέρνησης.

ΚΑΘΕ καλλιτεχνικό μάθημα εξοβελίζεται απο το Λύκειο, ακόμα και το γραμμικό σχέδιο παρότι είναι προαπαιτούμενο για εισαγωγη σε αρχιτεκτονικες, κλπ σχολές.

Οχι όμως και από το Γυμνάσιο, όπως εκ παραδρομής το alfavita.gr έγραψε χθες δημοσιεύοντας άρθρο 5ετίας μιας εκπαιδευτικού, χωρίς να αντιληφθεί ότι ήταν παλιό, επειδή ήταν τόσο επίκαιρο και είχε ήδη δημοσιευθεί κι άλλο, χθεσινό, ανάλογο.

Το γεγονός αυτό όμως, ο εξοβελισμός της Τέχνης από το Λύκειο -και όχι από το Γυμνάσιο- είναι τόσο αυταπόδεικτο, που αναφορές όπως "η εξαγγελθείσα το 2013, αλλά τελικώς μη πραγματοποιηθείσα, κατάργηση της διδασκαλίας των Καλλιτεχνικών και της Μουσικής από το πρόγραμμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πυροδότησε σειρά δημοσιευμάτων που παρουσίασαν τις πληροφορίες αυτές ως πρόσφατες, αναφερόμενα σε πρόθεση ή και ανειλημμένη απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για εξοβελισμό των σχετικών με την τέχνη μαθημάτων", που δημοσίευσε σήμερα η ιστοσελίδα ellinikahoaxes μόνο θυμηδία προκαλούν και δεν καταφέρνουν να ξεπλύνουν τις αντιεκπαιδευτικές επιλογές του υπουργείου Παιδείας:

100.png

Η σημερινή ανάρτηση της ιστοσελίδας https://www.ellinikahoaxes.gr

Δε θα έδινα σημασία, αλλά επειδή με αφορά (εμμέσως) θελω να απαντήσω το εξής: Προσωπικό λάθος δικό μου ήταν η χθεσινή ανάρτηση  άρθρου του 2013 καθηγήτριας καλλιτεχνικών,  για το θεμα της καταργησης των καλλιτεχνικών μαθημάτων στο Λύκειο.

Το λάθος  συνέβη γιατι το άρθρο του 2013, δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα της Ενωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθηματων  δεν ειχε ημερομηνία και μας υποδείχθηκε, από αγανακτισμένους  καθηγητές της ένωσης, ως πρόσφατο. Η ημερομηνία του προστέθηκε ΣΗΜΕΡΑ μετά από το σάλο που δημιουργήθηκε. Αλλα για δείτε τι λέει, εκτός από το λάθος περί Γυμνασίου, το άρθρο:

"..στερείται και τη διδασκαλία των Καλλιτεχνικών Μαθημάτων Ελεύθερο Σχέδιο και Γραμμικό Σχέδιο, αν και τα μαθήματα αυτά εξετάζονται στις Πανελλήνιες Εξετάσεις και η επίδοση σ’ αυτά είναι βασική προϋπόθεση για πολλές Ανώτατες Σχολές και Ιδρύματα της χώρας. Και επειδή αυτά παραμένουν ίδια με κάθε εκπαιδευτικό σύστημα και μάλιστα έχουν πάντα υποχρεωτική τη βάση του 10, καταλαβαίνουμε ότι αυτού του είδους οι σπουδές θα αφορούν μόνο τις πλούσιες οικογένειες. Οι φτωχοί πλέον, δε δικαιούνται να έχουν ταλέντο. Γιατί ο Έλληνας μαθητής να μη μάθει τι ρυθμού είναι ο Παρθενώνας, ενώ ο Γερμανός και ο Γάλλος ξέρουν; Διότι εκπαιδεύεται για να γίνει ο υπηρέτης τους. Είναι η μόνη λογική εξήγηση. Γιατί ο καλλιεργημένος άνθρωπος είναι επικίνδυνος"

Βλεπετε κάτι που ισχυε το 2013 αλλα δεν ισχύει σήμερα;  Αλλα ως εδώ η αυτοκριτική:

Η ουσία δεν ειναι οτι δεν καταργούνται τα καλλιτεχνικά στο Γυμνάσιο και το ξέπλυμα της κυβέρνησης με αφορμή αυτό το λάθος, αλλά ότι καταργούνται πλήρως στο Λύκειο. Για δείτε κι αυτό το άρθρο, που είναι πράγματι χθεσινό. Δείτε επίσης τι λέει η κ.Ζωή Χατζή, καθηγήτρια και συνδικαίστρια, στο facebook "

"Η έξωση της Τέχνης από όλο το Λύκειο δεν θα περάσει!!!! Είναι απαράδεκτο. Η τέχνη στο Λύκειο ήταν για τα προσχήματα μέχρι τώρα τόσο λίγες ώρες, σχεδόν ανύπαρκτη. Αλλά αυτό που έγινε τώρα να μην υπάρχει καθόλου σε αυτή τη βαθμίδα εκπαίδευσης και μάλιστα όταν εξετάζεται πανελλαδικά είναι και παράνομο. Τότε να κλείσουν και τις Σχολές Καλών Τεχνών. Αφού τα ξεπούλησαν όλα!!! ΕΛΕΟΣ Να είμαστε σε ετοιμότητα, θα σας ενημερώσουμε για τις κινήσεις μας έγκαιρα"

Εδώ το ωρολογιο προγραμμα του Γυμνασίου όπου τα καλλιτεχνικά παραμένουν και εδώ του Λυκείου όπου καταργούνται.

Κατόπιν αυτών η σημερινή (17/6/20) δημοσίευση των ellinikahoaxes κατηγορεί άλλους (μεταξύ των οποίων και εμάς) για παραπληροφόρηση, ενώ αναφέρει:

"Όσον αφορά τις “αντιδράσεις” της εκπαιδευτικής κοινότητας, δεν έχει προκύψει κάποια πρόσφατη ανακοίνωση οποιουδήποτε, συνδικαλιστικού ή μη, φορέα ή ένωσης, ενώ ορισμένα δημοσιεύματα, όπως αναφέραμε, παρέπεμψαν ευθέως στο άρθρο μέλους της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων από το 2013.

Συνοψίζοντας, η ανακύκλωση ενός άρθρου γνώμης για την εξαγγελθείσα το 2013, αλλά τελικώς μη πραγματοποιηθείσα, κατάργηση της διδασκαλίας των Καλλιτεχνικών και της Μουσικής από το πρόγραμμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πυροδότησε σειρά δημοσιευμάτων που παρουσίασαν τις πληροφορίες αυτές ως πρόσφατες, αναφερόμενα σε πρόθεση ή και ανειλημμένη απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για εξοβελισμό των σχετικών με την τέχνη μαθημάτων".

Δηλαδή τα ellinikahoaxes μας λένε, ΨΕΥΔΩΣ, ότι έχουμε "μη πραγματοποιηθείσα, κατάργηση της διδασκαλίας των Καλλιτεχνικών και της Μουσικής από το πρόγραμμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης", ενώ η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει πλήρης κατάργησή τους στο Λύκειο και όχι στο Γυμνάσιο.

Δηλαδή καταγγέλουν άλλους για ψευδείς ειδήσεις χρησιμοποιώντας ψευδή είδηση.

tags: Λύκειο

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)