to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:38 | 12.11.2020

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Όταν Μητσοτάκης και Κικίλιας κατηγορούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ για τους 40 νεκρούς της γρίπης

Ήταν Φεβρουάριος του 2019 όταν ο Κυράκος Μητσοτάκης και ο Βασίλης Κικίλιας επέλεγαν την γρίπη και τους νεκρούς της για να επιτεθούν σε Τσίπρα και Ξανθό.


Όπως γράφει η Αυγή:

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε στην ομιλία του στη Βουλή για την πανδημία, πως όταν ήταν ο ίδιος πρωθυπουργός, η ΝΔ είχε εξαπολύσει επίθεση για τους θανάτους από γρίπη. Αυτό αμφισβήτησε τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο υπουργός Υγείας.

Ωστόσο τα ντοκουμέντα είναι αμείλικτα. Σε συζήτηση στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο τότε αχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγε:

«Πριν μιλήσω για το θέμα της σημερινής συνεδρίασης, και μιας και βλέπω στην αίθουσα τον Υπουργό Υγείας, επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε ένα θέμα της επικαιρότητας που προκαλεί σοβαρότατη ανησυχία στην ελληνική κοινωνία: 40 συμπολίτες μας έχουν χάσει τη ζωή τους, εκατοντάδες νοσηλεύονται -πολλοί στην εντατική-, και πολλοί περισσότεροι νοσούν από τον ιό της γρίπης. Λυπάμαι,  κ. Υπουργέ, αλλά αυτό είναι γεγονός απαράδεκτο στον 21ο αιώνα και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση -δυστυχώς- δεν αντιμετώπισε εγκαίρως αυτή την υπόγεια, την αντι-επιστημονική φημολογία, του αντιεμβολιασμού. Δεν προχώρησε ούτε στην σωστή ενημέρωση του κοινού ούτε στον γρήγορο εφοδιασμό των φαρμακείων, ενώ πολλά κρεβάτια στις εντατικές -δυστυχώς- παραμένουν κλειστά. Η πρωτοβάθμια φροντίδα, η τόσο πολυδιαφημισμένη από εσάς μεταρρύθμιση των ΤΟΜΥ, στην πραγματικότητα  δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Όλοι ξέρουμε ότι είναι ένα σύστημα το οποίο καταρρέει.  Είμαι υποχρεωμένος, κ. Υπουργέ να τα επισημάνω όλα αυτά. Και περιμένουμε από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί, επιτέλους, στα στοιχειώδη καθήκοντά της και έστω και σήμερα να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα».


Ο δε βασίλης Κικίλιας αναδείκνυε ως κεντρικό θέμα τους νεκρούς από τη γρίπη.

Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι έναν χρόνο αργότερα και συγκεκριμένα στις 13 Φεβρουαρίου του 2020 οι νεκροί από την γρίπη είχαν φτάσει σνολικά τους 53, κάτι το οποίο δεν έκανε την ηγεσία της ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη για την τυμβωρυχία.

tags: γρίπη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)