to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Όταν με την ψήφο σου τιμωρείς τον εαυτό σου

Το να ψηφίζεις με στόχο την εκδίκηση, τελικά το μόνο που καταφέρνεις είναι να εκδικείσαι τον ίδιο σου τον εαυτό


φωτEUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

(Και) σήμερα ο κάθε ψηφοφόρος έρχεται αντιμέτωπος με το τι πραγματικά σημαίνει να ψηφίζεις εκδικητικά παρασυρόμενος από ψέματα, διαπλεκόμενα μέσα και πολιτικούς απατεώνες.

Η τετραετία Τσίπρα με όλες τις δυσκολίες που ήταν και πολλές, αποδεικνύεται περίτρανα η καλύτερη κυβέρνηση από τότε που μπήκαμε στην κρίση. Μια κυβέρνηση που δεν έκλεψε ούτε ευρώ από δημόσιο χρήμα και βοήθησε κόσμο να ορθοποδήσει.

Για τέσσερα χρόνια, ο απλός κόσμος βομβαρδιζόταν με άπειρα ψέματα, fake news για την κυβέρνηση της αριστεράς με αποκορύφωμα την καλλιέργεια μίσους και τον διχασμό για την συμφωνία των Πρεσπών που τιμά και στηρίζει πλέον η Ν.Δ.

Σε έπεισαν ότι η αριστερή κυβέρνηση ήταν λίγη, δεν έκανε ό,τι υποσχέθηκε από το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, αλλά αν σε ρωτήσει κάποιος τι ακριβώς δεν έκανε από όσα είπε, δεν ξέρεις τι να απαντήσεις.

Δεν χρειάζεται πολλή ανάλυση για να καταλάβεις πια ότι το να ψηφίζεις με στόχο την εκδίκηση, τελικά το μόνο που καταφέρνεις είναι να εκδικείσαι τον ίδιο σου τον εαυτό, τον συνάνθρωπό σου, τα παιδιά σου, τους γονείς σου.

Αν αναρωτηθείς με απλό τρόπο πώς ήταν η ζωή μου δυόμιση χρόνια πριν; Ήταν οι τσέπες μου πιο γεμάτες; Ήταν η καθημερινότητά μου πιο εύκολη; Ήταν ο κόσμος πιο χαμογελαστός στο δρόμο; Η απάντηση και στις τρεις ερωτήσεις είναι ναι.

Το μόνο που άλλαξε ήταν ότι πήγες και ψήφισες για να τιμωρήσεις. Το ποιον; Έχει απαντηθεί ήδη.

* Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)