to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:40 | 24.08.2016

Μ.Λ.

Πολιτική

Όταν η Βούλτεψη θυμάται τον Στάλιν, εμείς θυμόμαστε την ΕΡΤ και το σκάνδαλο της Digea

Η Σοφία Βούλτεψη, μαινόμενη, σε σημερινή της τηλεοπτική εμφάνιση στον ΣΚΑΪ, καταφέρθηκε κατά της κυβέρνησης για την αδειοδότηση των καναλιών, χαρακτηρίζοντας την κυβένηση ως διάδοχο του Στάλιν και του Τσάβες...


Η κυρία Βούλτεψη... ξέχασε φαίνεται ότι, από τότε που ξεκίνησε η ιδιωτική τηλεόραση στην Ελλάδα, τα κανάλια δεν λειτουργούν με νόμιμες άδειες αφού δεν ολοκληρώθηκε ποτέ καμία διαδικασία αδειοδότησης.

Όπως τόνισε σήμερα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και στον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη έκλεισαν την ΕΡΤ για να την βγάλουν από τη μέση, ο βασικός στόχος ήταν ακριβώς η ΕΡΤ να βγει από την εξίσωση» και αναφέρθηκε επίσης στο σκάνδαλο της Digea. «Υπάρχει μία αρχή που δεν πρέπει να παραβιάζεται, ο πάροχος του δικτύου να μην ταυτίζεται με τον πάροχο του περιεχομένου... εδώ έχουμε μία καταφανή παραβίαση», όπως είπε.

«Μια εταιρεία που συμπυκνώνει τα συμφέροντα των υπαρχόντων ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας ήταν αυτή που έχει στην κατοχή της το δίκτυο των κεραιών, "τον αέρα της χώρας", περιουσιακό στοιχείο ανεκτίμητο», είπε ο υπουργός. «Επωλήθη σε ένα διαγωνισμό -ο θεός να τον κάνει διαγωνισμό- προς 18 εκατ. ευρώ για 15 χρόνια... πήγαν σε ένα διαγωνισμό που είχε μόνο έναν συμμετέχοντα... είχε στην προκήρυξή του ρήτρα ότι εάν υπάρξει μόνο ένας διαγωνιζόμενος, ο διαγωνισμός δεν κηρύσσεται άγονος, αλλά παίρνει αυτός ο ένας που προσήλθε το δίκτυο των κεραιών στην τιμή εκκίνησης. Υπήρξε ενδιαφέρον και από άλλες εταιρείες, αλλά όταν είδαν ότι ανταγωνιστής τους στο διαγωνισμό είναι ουσιαστικά η ένωση παρόχων περιεχομένου τηλεόρασης ... "την έκαναν  με ελαφρά πηδηματάκια". Αυτό είναι ένα σκάνδαλο που δεν πρόκειται να ξεχαστεί».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)