to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:46 | 17.04.2018

Πολιτική

Όταν η Ν.Δ. πήρε πίσω την πρόσκληση προς τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ένα πλούσιο παρασκήνιο, που καταδεικνύει την απολύτως φοβική στάση της Ν.Δ. έναντι της εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο και της πλήρους αποκατάστασης της εμπιστοσύνης διεθνώς για την ελληνική οικονομία


Ένα πλούσιο παρασκήνιο, που καταδεικνύει την απολύτως φοβική στάση της Ν.Δ. έναντι της εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο και της πλήρους αποκατάστασης της εμπιστοσύνης διεθνώς για την ελληνική οικονομία, έφερε στο φως η προγραμματισμένη για τις 26 Απριλίου επίσκεψη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα έχει συναντήσεις με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, ενώ θα απευθύνει ομιλία και στη Βουλή κατόπιν πρόσκλησης της Αθήνας - αλλά και έπειτα από την ακύρωση της... πρόσκλησης της Ν.Δ. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αρχικά προσκληθεί από το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής προκειμένου να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης για τον ιδρυτή της Ν.Δ. Όμως, υπό τον φόβο της παρουσίας του Αλ. Τσίπρα στην εν λόγω εκδήλωση (καθώς δεν θα μπορούσε να μην προσκληθεί και ο πρωθυπουργός, για λόγους πρωτοκόλλου που υπαγόρευε η παρουσία του Ζ.Κ. Γιούνκερ) και των καλών λόγων που θα έλεγε για την Ελλάδα ο Λουξεμβούργιος κοινοτικός αξιωματούχος, το ίδρυμα... πήρε πίσω την πρόσκληση, επιλέγοντας ένα λιτό μνημόσυνο για τον ιδρυτή της Ν.Δ. στην έδρα του ιδρύματος στη Φιλοθέη.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ακύρωση της “γαλάζιας” πρόσκλησης ουδόλως άρεσε στο γραφείο του προέδρου της Κομισιόν στις Βρυξέλλες κι αυτό αποτέλεσε ένα πρόσθετο κίνητρο προκειμένου ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να επιδιώξει να έρθει στην Αθήνα. Σημειωτέον, άλλωστε, ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος χαρακτήρισε χθες τον πρόεδρο της Κομισιόν “ευπρόσδεκτο πάντα” στην ελληνική πρωτεύουσα.

Γ.ΜΕΛ. - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)