to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:07 | 10.07.2019

πηγή: altsantiri.gr

Πολιτική

Όταν η ΝΔ έστηνε fake news για τον Νίκο Παππά και την ΕΥΠ

Σήμερα ο έλεγχος της ΕΥΠ από τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη δεν είναι fake, έχει πάρει ΦΕΚ


11 Νοεμβρίου 2016. Η ΝΔ δημιουργεί νέα και ευφάνταστα fake news. Με αφορμή τροπολογία για τη συνεργασία –και όχι παραχώρηση- της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (Εθνικό CERT) της ΕΥΠ με τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής του νεοσύστατου τότε Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής του Νίκου Παππά, κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει τον υπουργό Παππά τον «μέγα πράκτορα» της χώρας. Τα τρολ πιάνουν δουλειά. Όπως και τα γνωστά μίντια, που επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τότε ανακοίνωση της ΝΔ (η οποία μόλις ανέλαβε την εξουσία έλαβε απόφαση – με τα πρώτα ΦΕΚ, παρακαλώ – να υπαχθεί η ΕΥΠ απευθείας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη), γινόταν αναφορά στον «υπουργό που επεδίωξε να ελέγξει το τηλεοπτικό τοπίο» και τώρα «πάει να πάρει στα χέρια του τμήμα των μυστικών υπηρεσιών της χώρας. Όχι ως πολιτικός προϊστάμενος, αλλά ως άμεσος διαχειριστής τους». Συμπλήρωνε ότι «η ΝΔ δηλώνει την απόλυτη αντίθεσή της στην επιχειρούμενη μεθόδευση της Κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου – Παππά, που προσθέτει μια ακόμα σκιά στο πώς λειτουργεί αυτή η Κυβέρνηση. Οι υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας πρέπει να παραμείνουν στην Ε.Υ.Π., η οποία οφείλει να έχει αυστηρά υπηρεσιακή λειτουργία».

Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε σπεύσει να ξεκαθαρίσει πως θέμα «μεταφοράς» υπηρεσίας της ΕΥΠ προς το υπουργείο του Παππά δεν υπήρχε, παρά μόνο συνεργασία υπηρεσιών. Καυτηριάζοντας, μάλιστα, τη στάση της ΝΔ, υποστήριξε ότι «επειδή η ψηφιακή πολιτική και η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων, πόσο μάλλον η εθνική ασφάλεια, απαιτούν εξειδικευμένη γνώση, τεκμηρίωση και νηφάλια προσέγγιση, καλούμε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τοποθετείται επί τέτοιων ζητημάτων με την απαραίτητη νηφαλιότητα, προσοχή, και χωρίς ανακρίβειες χάριν δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων».

Η ΝΔ δεν το έβαλε κάτω. Λίγες ώρες αργότερα επανήλθε με ειδική καμπάνια στα social media, συνεχίζοντας τα fake news, όπου παρουσίαζε φωτογραφία του Νίκου Παππά και συνθήματα όπως: «Εσύ θέλεις να ελέγχει τα emails σου ο κ. Παππάς;» και «Ο κ. Παππάς μεταφέρει αρμοδιότητες της ΕΥΠ στον εαυτό του. Απέτυχε να ελέγξει τα MME, τώρα προσπαθεί να ελέγξει το διαδίκτυο. Θα τον αφήσεις;».

Στην προπαγάνδα της ΝΔ είχε απαντήσει και ο ίδιος ο Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε γράψει στο twitter: «Εκτός από “Υπουργό Καναλάρχη” επιχειρούν να με βγάλουν και “Υπουργό James Bond”. Θα τους πρότεινα να  διαβάζουν καλύτερα τους νόμους…».

Ακόμα κι αν ίσχυαν όσα κατήγγειλε η ΝΔ τότε, παράδοση της… ΕΥΠ από τον Νίκο Παππά και ταυτόχρονη παραλαβή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν είδαμε. Κι αυτό λέει πολλά…

tags: ΕΥΠ, ΝΔ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)