to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:30 | 12.03.2015

Πολιτισμός

«Όταν η φιλαναγνωσία γίνεται…παιχνίδι»: Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά και γονείς στον Βύρωνα

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δ. Βύρωνα προσκαλούν γονείς και παιδιά του 7ου Δημοτικού Σχολείου στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 5.30μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.


Με κοινή αφετηρία την ανάγνωση ενός βιβλίου, τρεις ομάδες «εργασίας» (θεατρικού παιχνιδιού, εικαστικών και συζήτησης) uα δουλέψουν ξεχωριστά πάνω στο κοινό θέμα, για να ξανασυναντηθούν στη συνέχεια και να μοιραστούν την εμπειρία τους. Άραγε τα τρία διαφορετικά μονοπάτια, θα οδηγήσουν σε «κοινό τόπο»;

Στόχος μας να αναδείξουμε, με βιωματικό τρόπο, ότι η ανάγνωση ενός βιβλίου δεν είναι παθητική αλλά δημιουργική διαδικασία, που γεννάει ιδέες, συναισθήματα, εικόνες, χρώματα.... και μπορεί ν’ αποτελέσει ένα κοινό πεδίο συνάντησης και συζήτησης για μικρούς και μεγάλους.

Ακόμη, μέσα από τα παράλληλα εργαστήρια θα δοθεί χώρος και χρόνος σε παιδιά και γονείς για να έρθουν σε επαφή και να επεξεργαστούν την έννοια της εικόνας του εαυτού και της αυτονομίας.

Εμψυχωτές:

- Κοτσίρη Μαρία, εικαστικά –  Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημ. Σχολείου.

- Μπαδικιάν Μαριλίνα, ψυχολόγος – Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Βύρωνα και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημ. Σχολείου.

- Χατζηνικολάου Βενετία, ηθοποιός- Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Δ. Βύρωνα.

Το πρόγραμμα αυτό θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά πιλοτικά στο 7ο Δημοτικό σχολείο και ενδέχεται να συνεχιστεί και σε άλλα σχολεία του Δήμου μας.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)