to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Όταν η Αντιπολίτευση νίκησε το κατεστημένο...

Τις τελευταίες ώρες εντάθηκαν οι φωνές των επιστημόνων, αναφορικά με την άθλια επιλογή της Κυβέρνησης για "δήθεν" κατάρτιση του λαμπρού δυναμικού της χώρας (Ιατρών, Δικηγόρων, Μηχανολόγων, οικονομολόγων κ.α.) σε 7 συγκεκριμένα ΚΕΚ επιλογής της.


Ο Υπουργός Εργασίας άλλωστε κ. Βρούτσης καθώς κι άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης, υπεραμύνονταν μέχρι χθές το πρωί των επιλογών τους, μιλώντας για 4 όλα κι όλα γραμματικά λάθη στις ήδη προβληματικές πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης.

Στον αντίποδα, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σήκωσε τους αντιπολιτευτικούς τόνους κάνοντας (σχετική με το θέμα των ΚΕΚ), επίκαιρη ερώτηση στον Πρωθυπουργό, ο οποίος (σημειωτέον) για άλλη μία φορά έσπευσε να τη μετατρέψει σε γενικόλογη συζήτηση προ ημερησίας διάταξης στη Βουλή (την ερχόμενη εβδομάδα), σχετικά με τον Κορωνοϊό...

Ξαφνικά, μετά από ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας Ντοκουμέντο, όπου εμπλέκει με ατράνταχτα  αποδεικτικά στοιχεία τη σύμβουλο του κ. Βρούτση, ούσα  στενά μετοχικά συνδεδεμένη με συγκεκριμένο απο τα ΚΕΚ, ο πρώτος όλως τυχαίως οπισθοχωρεί, αναστέλλοντας έτσι τις εν λόγω πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης των επιστημόνων!

Μάλιστα, σε δελτίο τύπου λίγες ώρες αργότερα μετά την σχετική αποκάλυψή, ο ίδιος ο κ. Βρούτσης (οποίος μιλούσε  για λίγα γραμματικά λάθη μέχρι πρότινος), κατήργησε τα εν λόγω προγράμματα, λέγοντας πως θα καταβάλει τελικώς κανονικά το επίδομα των 600 ευρώ στους επιστήμονες δίχως άλλα εμπόδια, έπειτα κι από σχετική παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη λόγω της κοινωνικής κατακραυγής!

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι η επιλογή της Κυβέρνησης να απευθυνθεί σε μεσάζοντες και να μην προβεί στην απευθείας καταβολή του επιδόματος στο λαμπρό δυναμικό της χώρας μας, φανερώνει την ύπαρξη ενός σκανδάλου πριν καλά-καλά αποκαλυφθεί από το Ντοκουμέντο...

Ως απόρροια των τελευταίων εξελίξεων, εύλογα προκύπτει και το ερώτημα: "τι θα γίνει με τα 80.000.000 ευρώ που διατέθηκαν από το μαξιλάρι για τα συγκεκριμένα ΚΕΚ ;"

Εδώ, η Κυβέρνηση διά του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη , έσπευσε να επικαλεστεί την κα. Αχτσιόγλου , λέγοντας χαρακτηριστικά πως η ίδια είχε πιστοποιήσει τα εν λόγω ΚΕΚ στο παρελθόν, ενώ αυτά νομιμοποιήθηκαν στην πραγματικότητα από την Κυβέρνηση Σαμαρά το 2014!

Επιπλέον, καθ' όπως φαίνεται, ξεχνά ο κ. Γεωργιάδης πώς η προηγούμενη Κυβέρνηση αξιοποιήσε ελάχιστα από αυτά τα προγράμματα και μόνο σε περιπτώσεις στον τομέα της εργασίας, αποφεύγοντας φυσικά να απαντήσει ο ίδιος τι θα πράξει η  σημερινή Κυβέρνηση εις ότι αφορά τα 80.000.000 ευρώ, χρήματα του Ελληνικού λαού από το μαξιλάρι!

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν κι ένα γνωστό παλαιό ρητό που λέει πώς:
" Ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται..."

Κι αυτό διότι δυστυχώς για αυτούς, το ψέμα έχει πολύ κοντά ποδάρια και η λογοδοσία ακόμα περισσότερα, όσο κι αν οι ίδιοι την αποφεύγουν σήμερα όπως ο διάολος το λιβάνι (όπου λιβάνι να έχετε υπόψιν σας τα ΜΜΕ των 11.000.000 ευρώ...), τόσο πλησιάζει και η λογοδοσία, με αναπόφευκτα σκληρή κριτική από όλες τις πτέρυγες της αντιπολίτευσης που έθιξαν (προς τιμήν τους), το σκάνδαλο κολλητών και ημετέρων της Κυβέρνησης με τα "βρούτσερ" ας μου επιτρέψετε την συγκεκριμένη  έκφραση.

Κλείνοντας με αυτές τις σκέψεις, δεν θα μπορούσα να παραλείψω το κίνημα των Σόσιαλ Μίντια από τους απλούς πολίτες όλον αυτόν τον καιρό, οι οποίοι πάλεψαν και κράτησαν το μείζων αυτό θέμα στη δημόσια συζήτηση για εβδομάδες κι εδώ διαπιστώνουμε πώς όταν ενώνει η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία τη φωνή της συλλογικά και συντονισμένα στο χώρο του διαδικτύου, όσο πανίσχυρη λοιπόν μπορεί να είναι η εκάστοτε Κυβέρνηση δεν δύναται παρά μονάχα να ικανοποιεί στο τέλος της ημέρας την λαϊκή απαίτηση με τη σημερινή της οπισθοχώρηση στο πολύκροτο αυτό θέμα.

Όσον αφορά τώρα, το πολιτικό σκέλος για την ανάληψη ευθύνης , ακόμη κι εκεί ο Πρωθυπουργός καλύπτει τον τελειωμένο... από την Ελληνική κοινωνία Υπουργό του, στο βωμό κυρίως προσωπικών και ιδιοτελών του συμφερόντων.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση λοιπόν, βάση όλων των παραπάνω εξελίξεων, οφείλει να αξιοποιήσει κοινοβουλευτικά τη δυνατζότητα πρότασης δυσπιστίας το επόμενο διάστημα, στέλνοντας σπίτι του για ξεκουράση... "τον ακατάλληλο" (όπως αποδείχτηκε τους τελευταίους 9 μήνες στα εργασιακά) κ. Βρούτση.

Για να δανειστώ και μια φράση του αείμνηστου Ηλία Ηλιού, ας τους ταράξουμε στη νομιμότητα!

ΥΓ: Στη μάχη για περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή στη πατρίδα μας, κυρίαρχος δεν είναι παρά μονάχα ο ίδιος ο λαός...

* Ο Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης είναι Φιλόλογος, μεταπτυχιακός φοιτητής Ειδικής Αγωγής,  μέλος συντονιστικού του τμήματος Παιδείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Σερρών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)