to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Όταν γυρίζει ο τροχός

Από το 2018 η Νέα Δημοκρατία έκανε μια επένδυση: Όχι σε θετικό πολιτικό αφήγημα, ούτε προγραμματικές δηλώσεις. Δεν την ενδιέφερε να παράγει θετικό πολιτικό πρόσημο για αυτήν ούτε να μιλήσει καν πολιτικά.


Άρθρο του Αναπληρωτή Εκπρόσωπου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρου Νικολαΐδη στην Κυριακάτικη Kontra News

Αυτό που ήθελε ήταν ένα αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, βασισμένο σε τραβηγμένες από τα μαλλιά ιστορίες, ενίοτε σε fake news, με την ευγενική χορηγία πηχυαίων τίτλων εξωφύλλων φίλα προσκείμενων εκδοτικών ομίλων. Της βγήκε, αλλά όχι ακριβώς τα υπολόγισε.

Από την διάσωση του Αλέξη Τσίπρα από ΟΥΚ στις Μαλδίβες, στο ταχύπλοο που οδηγούσε ο Φλαμπουράρης, μέχρι την υποτιθέμενη συγκάλυψη του Πολάκη στην ξαδέρφη του αναισθησιολόγο, η δυσώδης χυδαιότητα απελευθερώθηκε από οτιδήποτε πολιτικό, απενοχοποιήθηκε κι εν τέλει σερβιρίστηκε ψεκασμένη με άρωμα ώστε να μην βρωμάει. Βόλεψε πολύ τότε, αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς πως ότανη θέση του ελεγχόμενου γίνει δική σου, λίγοι θα έχουν ξεχάσει το πώς αναρριχήθηκες.

Πολύ σύντομα λοιπόν, φάνηκε ότι αυτή η παράταξη δεν είχε κάποιες απαντήσεις, γιατί πολύ απλά δεν είχε θέσει ποτέ τις ερωτήσεις. Λάσπη, αρνητικό κλίμα και θυμός είναι επικίνδυνα υλικά για να χτίσεις επάνω τους, και αυτό ακριβώς έκανε. Όταν όμως τόσο σύντομα, τόσο κοντά χρονικά σε όλα αυτά τα αρνητικά που πότισες την κοινωνία, αποδεικνύεται ότι είσαι λίγος για να διαχειριστείς μια κατάσταση, τότε σιγά-σιγά (η και.. γρήγορα) τα βρίσκεις όλα μπροστά σου.

Γιατί αυτοί που έμαθες να ζούνε με την οργή, θα σου συμπεριφερθούν όπως τους ζήτησες να κάνουν με τους προηγούμενους. Γιατί το μίσος και το οτιδήποτε «Αντί», δεν έχει την απάντηση, ιδίως όταν δεν θέτεις καν την ερώτηση. Η διαχείριση της πανδημίας ξεγύμνωσε αυτή την κυβέρνηση, που ήταν ανέκαθεν έτοιμη να ορμήξει στις ιδεολογικές τις επιδιώξεις αλλά όχι να κυβερνήσει. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κάποιος ότι αποφάσισε να ψηφίσει νέο πτωχευτικό κώδικα και σχεδόν ταυτόχρονα να αναγκάσει 24.000 νέους να φοιτήσουν σε κολλέγια πληρώνοντας ακριβά δίδακτρα, την ίδια στιγμή που η Ελληνική οικονομία σκουπίζει τον πάτο της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Πώς να εξηγήσει κάποιος ότι επί έναν χρόνο δεν ενισχύθηκε το ΕΣΥ παρά μόνο με χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, γκλομπιές έξω από το Υπουργείο Υγείας, παραπομπές στον εισαγγελέα και απολύσεις υγειονομικών που κατήγγειλαν εγκληματικές ελλείψεις στα νοσοκομεία; Πόσο καλά να μαγειρέψεις τα νούμερα και για πόσο καιρό θα πείθεις ότι έχεις 1200 στημένες μονάδες εντατικής θεραπείας, ενώ με 600 ανθρώπους στις ΜΕΘ φρακάρει το σύστημα;

Πόσα μεμονωμένα περιστατικά βίας χωράει μια εβδομάδα; Μια ημέρα; Μία ώρα; Μια πορεία; Στις πόσες επιπλήξεις σε αστυνομικό για μαδημένα μπουκέτα λουλουδιών, στον τόπο θανάτου ενός 15χρονου επίσης από αστυνομικό, αποκαλύπτεται το πραγματικό σου πρόσωπο;

Πολύ σύντομα λοιπόν, θα κριθείς. Αλλά όχι όπως το θέλεις εσύ, ούτε με τους δικούς σου πια όρους, αλλά με αυτούς που έμαθες στον κόσμο να κρίνει τους απέναντι. Μόνο που αυτή η κρίση θα είναι πηγαία, κι όχι υποκινούμενη. Και τότε καταλαβαίνεις ότι γύρισε ο τροχός κι αρχίζεις να μετράς αντίστροφα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)