to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:52 | 24.01.2013

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Όταν έκλαψε ο Γκέμπελς

Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη


«Πρέπει να απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις κατηγορίες της κυβέρνησης περί βίας και τρομοκρατίας;» ρωτούν σύντροφοι και φίλοι, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι «ο κόσμος πεινάει και δεν ενδιαφέρεται γι΄ αυτά». Κακώς ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται γι' «αυτά», διότι «αυτά» είναι η ποιότητα της δημοκρατίας και η δημοκρατία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πείνα: Όσο χαλαρώνει η δημοκρατία τόσο σφίγγει η πείνα. Κατά τα άλλα, ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να απαντάει στις επιθέσεις. Δεν μπορεί τα φασιστοειδή της Ν.Δ. να ισχυρίζονται δημοσίως ότι η Αριστερά είναι η μήτρα της τρομοκρατίας και να μην ακούνε τα εξ αμάξης. Δεν μπορεί το παρακράτος του Κεδίκογλου να χαλκεύει δηλώσεις βουλευτών και να μην του τρίβουμε τα χαλκευμένα στη μούρη.

Στόχος της ακροδεξιάς είναι η εξολόθρευση του αντιπάλου, αυτό ξέρουν να κάνουν, αυτό κάνουν. Παλιά εξολόθρευαν τον αντίπαλο με εκτελέσεις, εξορίες, διώξεις, τώρα επιχειρούν με συκοφαντίες και ψεύδη να βγάλουν από τη μέση τον ΣΥΡΙΖΑ, τη μοναδική απειλή για το καθεστώς Σαμαρά και το επιχειρηματικό - μιντιακό πλέγμα που το στηρίζει. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα του περιθωρίου» απεφάνθη ο πρωθυπουργός και οι εγκάθετοί του το εξέλαβαν ως εντολή για τη δημιουργία των συνθηκών που θα εμποδίσουν την Αριστερά να συναντηθεί με τον λαό: Όσα ζοφερά παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες αποτελούν μέρος αυτού ακριβώς του σχεδίου.

Η αποστολή των εγκάθετων έχει αποτύχει, τουλάχιστον προς το παρόν. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στην καλύτερη περίοδο για την κυβέρνηση, με τη δόση των 52 δισ. να αιωρείται σαν ξερολούκουμο πάνω από τα κεφάλια μας και τον ΣΥΡΙΖΑ να δέχεται πρωτοφανή επίθεση από τους εκδότες, το μόνο που έχουν καταφέρει οι Βασιβουζούκοι του Μαξίμου είναι η ισοπαλία, στα επίπεδα του 28%-30%. Κι όταν καταρρεύσουν οι ψευδαισθήσεις, θα καταρρεύσουν και οι ψεύτες.

Αν δεν μπορέσουμε να εξαφανίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ, θα τον φέρουμε τουλάχιστον στα μέτρα μας, λέει το plan b των τρολ. Λέτε ότι το Μall είναι αυθαίρετο, στοχοποιείτε το Μall, λέτε ότι ο Κεδίκογλου είναι Γκέμπελς, στοχοποιείτε τον Κεδίκογλου, λέτε ότι ο Βενιζέλος είναι Λουδοβίκος της καρπαζιάς, στοχοποιείτε τον Λουδοβίκο (πρόκειται για την ετερογονία των στόχων), γι' αυτό βουλώστε το. Όχι, δεν θα το βουλώσουμε! Θα φωνάζουμε μέχρι να αποκαλυφθούν οι πομπές σας και κυρίως θα αγωνιζόμαστε μέχρι να σας στείλουμε στα τσακίδια. Θα είμαστε η αλογόμυγα της αγοράς που ζουζουνίζει νυχθημερόν δίπλα στ’ αυτιά των ασυνείδητων, το κακό σπυρί που δεν θ’ αφήνει τα τρυφερά σας οπίσθια να απολαμβάνουν τις chesterfield πολυθρόνες.

Και στο φινάλε, αν ο λαός θέλει τον Δένδια, ας πάει με τον Δένδια. Ο καθένας από το ποδαράκι του κρέμεται.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)