to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οταν διαλέξει όχθη...

Ως τώρα ο Ν. Ανδρουλάκης έχει επιλέξει τη γραμμή της αυτονομίας και του «ούτε-ούτε» απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα, μια λογική επιλογή κομματικής επιβίωσης


«Πολλά κυβερνητικά στελέχη είναι από μέτρια έως άθλια, παλαιοκομματικοί πολιτικάντες, ανίκανοι, φαύλοι, με αρκετούς και αρκετές να βάζουν συστηματικά τρικλοποδιές στα άξια στελέχη, εμποδίζοντας το έργο τους». Τα παραπάνω δεν τα λέει κάποιο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο Απόστολος Δοξιάδης (Καθημερινή, 12 Δεκεμβρίου 2021), ο οποίος δηλώνει «κεντρώος» και (ενημερώνει το Μαξίμου) ότι «οι κεντρώοι έκαναν τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό». Το μήνυμα είναι ότι πλέον δεν μπορεί να τους θεωρεί δεδομένους.

Έχουν από προχθές οι κεντρώοι μια πιο αξιόπιστη εναλλακτική λύση να στηρίξουν, στην περίπτωση που ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίσει να πορεύεται με τους ανίκανους και τους φαύλους; Σε ποιον, επομένως, μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη ως προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛΛ.; Ο χώρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. / ΠΑΣΟΚ συναπαρτίζεται διαχρονικά από δύο συνιστώσες: από εκείνους που έχουν ένα προοδευτικό και αντιδεξιό πρόσημο και από αυτούς που αποδέχονται τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και υπό συνθήκες και τη συγκυβέρνηση με τη Δεξιά.

Οι πρώτοι στο συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό τους μετακινήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ (και, όπως απεδείχθη, δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε για να ψηφίσουν τον Γιώργο Παπανδρέου). Οι δεύτεροι είτε παραμένουν στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. / ΠΑΣΟΚ είτε συσσωματώνονται στη σημερινή Ν.Δ. Αν ο Ν. Ανδρουλάκης επιλέξει να διεκδικήσει τον επαναπατρισμό τους, θα εισέλθει σε αντιπαραθετική σχέση με τον Κ. Μητσοτάκη (και ο Αλ. Τσίπρας θα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση).

Αν ο Ν. Ανδρουλάκης επιλέξει να σηματοδοτήσει την μελλοντική συμπόρευση σε κυβέρνηση μαζί με τη Ν.Δ. (έρχονται και εκλογές με απλή αναλογική), θα έχει την τύχη του Αν. Λοβέρδου, όση στήριξη και να δώσουν (και σε εκείνον) τα επιχειρηματικά συμφέροντα που θέλησαν να χειραγωγήσουν τον χώρο του ΚΙΝ.ΑΛΛ. / ΠΑΣΟΚ, ενώ ταυτόχρονα θα επιβεβαιώσει και όσους ισχυρίζονταν ότι αποτελούσε το plan B για να κυβερνούν οι άθλιοι, οι παλαιοκομματικοί πολιτικάντες, οι ανίκανοι και οι φαύλοι.

Ως τώρα ο Ν. Ανδρουλάκης έχει επιλέξει τη γραμμή της αυτονομίας και του «ούτε-ούτε» απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα, μια λογική επιλογή κομματικής επιβίωσης. Αυτό που δεν έχει επιλέξει είναι σε ποια όχθη θα βρίσκεται, κάτι που υπερβαίνει την πολιτική τού «ούτε Ν.Δ. - ούτε ΣΥΡΙΖΑ». Αν θελήσει να μείνει στη μέση, απλώς θα βρέχεται από το ποτάμι και θα τον παρασύρει το ρεύμα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)