to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:40 | 24.03.2022

Κοινωνία

#Ο_Saidu_μένει_εδώ: Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά θα νικήσουν!

«Ονειρεύομαι και δε θέλουν να μ’ αφήσω να ονειρεύομαι. Κατά την άποψη μου κανείς δεν πρέπει να σταματάει ένα νέο άνθρωπο από το να ονειρεύεται. Έχω τόσα πολλά να κάνω» λέει ο Σαϊντού Καμαρά ο οποίος, μετά από σχεδόν 2.5 χρόνια παραμονής του στην Ελλάδα, κινδυνεύει με απέλαση


Ο Σαϊντού Καμαρά έφτασε στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2019, σε ηλικία 16 ετών. Κατέβαλε τεράστια προσπάθεια να μάθει την ελληνική γλώσσα και τα κατάφερε, παρακολούθησε σεμινάρια, κοινωνικοποιήθηκε, έκανε φίλους και γενικά ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ένταξης.

Μετά από τόση προσπάθεια και αφού άρχισε να ελπίζει, μια απόφαση που απορρίπτει το αίτημα ασύλου που είχε καταθέσει έρχεται να καταστρέψει τα όνειρα του Σαϊντού για ένα νέο ξεκίνημα. Η απόφαση αυτή θέτει ξανά τον ίδιο σε καθεστώς ανασφάλειας μετά από σχεδόν 2.5 χρόνια παραμονής του στην Ελλάδα.

Σε λίγες ημέρες η Επιτροπή Προσφυγών θα κρίνει σε δεύτερο βαθμό το αίτημά του για άσυλο.

Δίπλα του στέκεται το σχολείο του σύσσωμο, ο Διευθυντής, ο Σύλλογος Γονέων και το Δεκαπενταμελές των μαθητών, του 1ου Γενικού Λυκείου Αγίου Δημητρίου, αλλά και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου.

Καλούν τις αρχές να επανεξετάσουν το αίτημα του Σαϊντού και να του επιτρέψουν να κάνει πράξη τα όνειρά του για μία καλύτερη ζωή.

Στο πλευρό του είναι και το Δίκτυο Νέων Μεταναστευτικής Καταγωγής "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

"Ονειρεύομαι και δε θέλουν να μ’ αφήσω να ονειρεύομαι. Κατά την άποψη μου κανείς δεν πρέπει να σταματάει ένα νέο άνθρωπο από το να ονειρεύεται. Έχω τόσα πολλά να κάνω."

Αυτά, μεταξύ άλλων, ήταν τα λόγια του νεαρού Σαϊντού Καμαρά ο οποίος έφτασε στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Ο Σαϊντού κατέβαλε τεράστια προσπάθεια να μάθει την ελληνική γλώσσα και τα κατάφερε, παρακολούθησε σεμινάρια, κοινωνικοποιήθηκε, έκανε φίλους και γενικά ακολούθησε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ένταξης.

Μετά από τόση προσπάθεια και αφού άρχισε να ελπίζει, μια απόφαση που απορρίπτει το αίτημα ασύλου που είχε καταθέσει έρχεται να καταστρέψει τα όνειρα του Σαϊντού για ένα νέο ξεκίνημα. Η απόφαση αυτή θέτει ξανά τον ίδιο σε καθεστώς ανασφάλειας μετά από σχεδόν 2.5 χρόνια παραμονής του στην Ελλάδα.

Αποδοκιμάζουμε την απόφαση που απορρίπτει το αίτημα ασύλου του Σαϊντού Καμαρά και βρισκόμαστε στο πλάι του ίδιου και κάθε ανθρώπου που χρήζει προστασίας από την ελληνική κοινωνία.

Είμαστε υπέρ μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας που ενισχύει και βοηθάει με κάθε δυνατό τρόπο τους ανθρώπους που ονειρεύονται το μέλλον τους μέσα στην ελληνική κοινωνία. Ένας από αυτούς είναι και ο Σαϊντού Καμαρά και είμαστε μαζί του.

Αναφορά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή: Ο Saidu να μείνει στο σχολείο και τη γειτονιά του - Να νικήσει η αλληλεγγύη

Με πρωτοβουλία των τομεαρχών Μεταναστευτικής Πολιτικής και Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργου Ψυχογιού και Νίκου Φίλη και τις υπογραφές 25 ακόμη βουλευτών κατατέθηκε, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, Αναφορά για την περίπτωση του νεαρού μαθητή.

«Οι πρόσφυγες και οι κατατρεγμένοι είναι το ίδιο απ’ όπου κι αν προέρχονται, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, δεν διακρίνουμε τους ανθρώπους από το χρώμα του δέρματος, ή απ’ ότι άλλο στο μυαλό κάποιων διαχωρίζει τους πρόσφυγες σε πραγματικούς και μη, σε ανθρώπους με περισσότερα ή λιγότερα δικαιώματα», τονίζει μεταξύ άλλων η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η ιδεοληπτική εμμονή και η ρητορική της κυβέρνησης, αλλά και οι πολύ σοβαρές περικοπές στην παροχή ασύλου ακόμα και στην άδεια για ανθρωπιστικούς λόγους σε περιπτώσεις όπως του Σαϊντού, όπου διαπιστώνεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με τη χώρα, δεν μπορούν να «κόψουν» τα όνειρά του και την αγκαλιά της κοινωνίας της περιοχής που δείχνει το δρόμο», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)