to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το "ως εδώ" του ελληνικού ποδοσφαίρου (;)

Το υφυπουργείο Αθλητισμού προχώρησε στην αναστολή του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τα επεισόδια της Τούμπας και κάποια εικοσιτετράωρα μετά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά εάν ακόμη και αυτό το δραστικό μέτρο θα φέρει αποτελέσματα όσον αφορά στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο...


Κάποιοι θεωρούν πως έγινε η αρχή για να ανοίξουν  οι ασκοί του Αιόλου...Το σίγουρο είναι πως το ψάρι ως γνωστόν βρωμάει από το κεφάλι κι όσο κι αν προσπαθείς να το... καθαρίσεις από την "ουρά" δεν θα τα καταφέρεις. Μόνο που και πάλι, στην ιστορία μας, παραμένουν μπερδεμένα τα πράγματα γιατί το "ψάρι" (βλέπε ελληνικό ποδόσφαιρο) έχει ήδη "βρομίσει" ολόκληρο από την διαφθορά, από τις υποθέσεις των εγκληματικών οργανώσεων, από τις "σκιές" και την καχυποψία.

Η επόμενη μέρα της αναστολής του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκει τον ΠΑΟΚ στα... κάγκελα, με τον Ιβάν Σαββίδη να ζητάει την διακοπή και του πρωταθλήματος, τον Παναθηναϊκό να τοποθετείται ανεπίσημα, κάνοντας λόγο για "ημίμετρα", την ΑΕΚ να τονίζει πως οι αναβολές από μόνες τους δεν αρκούν, διατηρώντας χαμηλούς τόνους, τον Ολυμπιακό να επιτίθεται στον Κοντονή, τονίζοντας πως η απόφαση "εξισώνει τους θύτες με τα θύματα", τον Ατρόμητο να παραπονιέται δικαίως γιατί θα είναι ο μόνος χαμένος μιας και δεν μπορεί να διεκδικήσει την έξοδό του στην Ευρώπη και την ΕΠΟ να σφυρίζει... κλέφτικα, με τον πρόεδρο Γκιρτζίκη να δηλώνει πως δεν παρακολούθησε το ντέρμπι και την ομοσπονδία να... απειλεί τον Σταύρο Κοντονή πως θα τον στείλει στην ΟΥΕΦΑ!!! Αλήθεια, η ΕΠΟ απειλεί πως θα καταγγείλει στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία το υφυπουργείο για την τήρηση νόμου που έχει ήδη εγκριθεί από την ΟΥΕΦΑ. Και τι ακριβώς θα ζητήσει δηλαδή η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από την ΟΥΕΦΑ; Τον αποκλεισμό των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Και κάπου εκεί... σταματάει η λογική.

Η λογική, βέβαια σταμάτησε και πριν από λίγα βράδια στην Τούμπα, τότε που ο διαιτητής Παππάς έπαιζε με τα νεύρα των πάντων με την επιμονή του να συνεχίσει και να ολοκληρώσει ένα παιχνίδι που έπρεπε να έχει διακοπεί πολύ νωρίτερα από το '86. Ο "άρχοντας" του αγώνα έφτασε στα όρια της γελοιοποίησης με τις συνεχόμενες διακοπές  και μη τηρώντας τον κανονισμό. Η επιμονή του προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση καθώς πρόκειται για εκείνον τον διαιτητή που ματαίωσε το ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού  λόγω της ρίψης αντικειμένων και την είσοδο των οπαδών πριν από την έναρξη της αναμέτρησης.

Η στάση του Ανδρέα Παππά φέρνει, ωστόσο, τον Παναθηναϊκό στην... αμήχανη θέση να "συμφωνεί" με την άποψη του Σταύρου Κοντονή για την ΕΠΟ και την διαιτησία. Στην ανακοίνωσή του το υφυπουργείο εύλογα διερωτάται: "Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι ο ίδιος διαιτητής ο οποίος εφάρμοσε αυστηρά τον κανονισμό της Ε.Π.Ο. (και όχι νόμο όπως ορισμένοι αναφέρουν) τον Νοέμβριο για τα ίδια και χειρότερα γεγονότα αποπειράθηκε τρεις φορές κατά παράβαση των ίδιων κανονισμών, να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το χθεσινό αγώνα.  Επίσης εύλογα είναι τα ερωτηματικά που συνεχώς προκαλούνται στην κοινή γνώμη, ως προς τα κριτήρια ορισμού διαιτητών από την Κ.Ε.Δ. σε κρίσιμους αγώνες, όταν κατά τεκμήριο, ικανότεροι διαιτητές ορίζονται να διαιτητεύσουν λιγότερο κρίσιμους αγώνες. Οι διοικήσεις της Ε.Π.Ο. και της Κ.Ε.Δ. οφείλουν να δώσουν ουσιαστικές απαντήσεις και να μην παριστάνουν τους θιγόμενους".

Την επόμενη μέρα της αναστολής των αγώνων του Κυπέλλου το τοπίο παραμένει στην ομίχλη και η καθαρή "εικόνα" δύσκολα θα ξαναφανεί αν δεν επέλθει η περιβόητη κάθαρση και καταπολέμηση της διαφθοράς. Στο σάπιο οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου εάν δεν υπάρξουν αποτελέσματα από την έρευνα για την εγκληματική οργάνωση, αν δεν αλλάξει και στο σαθρό περιβάλλον της ΕΠΟ, ελάχιστα θα διορθωθεί η κατάσταση... Μέχρι να συμβούν τα παραπάνω, απλώς τα πάντα θα λειτουργούν συσσωρευτικά στις συνειδήσεις των "καλών" φιλάθλων, για τους "κακούς" θα είναι ένα μόνιμο "άλλοθι"... Οπως μόνιμο άλλοθι θα είναι και για εκείνους που ελάχιστα ενδιαφέρονται για την κάθαρση στο ποδόσφαιρο και επιχειρούν να χρησιμοποιούν την ομάδα τους ως "Δούρειο Ίππο" για άλλου τύπου συμφέροντα και επιδιώξεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)