to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:15 | 24.09.2013

Διεθνή

Όρους στη Μέρκελ θέτουν οι Σοσιαλδημοκρατές

Όρους για αλλαγή της γερμανικής πολιτικής στην Ευρώπη φαίνεται πως θέτουν τα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος προς την Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συνεργαστούν μαζί της σε ένα «μεγάλο συνασπισμό».


Σε μιαν ανάλυση του περιοδικού «Der Spiegel» αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το παιχνίδι άνοιξε πρώτος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Μάρτιν Σουλτς, υπογραμμίζοντας ότι «η Μέρκελ δεν θα μπορέσει να συνεχίσει την ίδια πολιτική με εταίρο της το SPD». Σε δήλωσή του, κάλεσε την καγκελάριο να αξιολογήσει με μεγαλύτερη σοβαρότητα τα κοινωνικά δεινά που πλήττουν πολύ κόσμο στην Ευρώπη και να ασχοληθεί επειγόντως με την υψηλή νεανική ανεργία που μαστίζει τις νοτιοευρωπαϊκές χώρες.

Στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται επίσης, ότι οι Σοσιαλδημοκράτες (κόντρα στους Χριστιανοδημοκράτες) ζητούν μια ενιαία οικονομική διακυβέρνηση (που θα ασκεί από κοινού οικονομική και δημοσιονομική πολιτική), υπογραμμίζουν την ανάγκη μιας «ώθησης» για τη διαμόρφωση συνθηκών μιας διατηρήσιμης ανάπτυξης στην Ε.Ε. (μέσω ενός προγράμματος που θα κρατά παράλληλα μια δημοσιονομική πειθαρχία) και προτείνουν τη δημιουργία μιας «κοινωνικής ένωσης», που θα εγγυάται τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα σε όλη την Ευρώπη.

«Τα στελέχη του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος άρχισαν ήδη να χαράσσουν τις κόκκινες γραμμές τους ως προς την ευρωπαϊκή πολιτική» επισημαίνεται, ενώ αναφέρεται χαρακτηριστικά και μια δήλωση του βετεράνου(χριστιανοδημοκράτη) ευρωπαίου ηγέτη Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος δήλωσε πως αναμένει από ένα συνασπισμό χριστιανοδημοκρατών - σοσιαλδημοκρατών «πιο ήπιες προσεγγίσεις προς τους ευρωπαίους εταίρους», επιδοκιμάζοντας την ευρωπαϊκή πολιτική των Σοσιαλδημοκρατών «για την εξαιρετική ισορροπία της ανάμεσα στην αλληλεγγύη και τη σταθερότητα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)