to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Ορος κοινωνικής επιβίωσης η δικαιοσύνη παντού

Ο απολυταρχικός τρόπος διακυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη έχει οδηγήσει την κοινωνία σε όλεθρο, την οικονομία στα βράχια, τη Δημοκρατία στο απόσπασμα


Την ώρα που ο πρωθυπουργός παρουσίαζε ένα εικονικό success story για τον τουρισμό, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή το ισοπέδωνε. «Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για την πορεία του τουρισμού δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα ούτε σε όρους συνολικού ρυθμού μεγέθυνσης ούτε σε όρους βελτίωσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών» αναφέρεται χαρακτηριστικά. Όπως επισημαίνεται, ο ρυθμός μεγέθυνσης περιορίστηκε σημαντικά κατά το τρίτο, παραδοσιακά ευνοϊκό λόγω τουρισμού, τρίμηνο του 2022.

Η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή χτυπάει δύο ηχηρά καμπανάκια.

Πρώτον, τα «δίδυμα ελλείμματα» που οδήγησαν στη χρεοκοπία και στον μνημονιακό εφιάλτη επιστρέφουν. Το know how της Ν.Δ. στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου και τη δημοσιονομική πορεία στα βράχια αξιοποιήθηκε από τη διακυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως επιβεβαιώνουν τα επίσημα στοιχεία για την πορεία της οικονομίας.

Δεύτερον, αναδεικνύεται ο κίνδυνος που συνεπάγεται και για την οικονομία η υποβάθμιση της ποιότητας διακυβέρνησης, της εμπιστοσύνης στο Κράτος Δικαίου, στους θεσμούς, η υποβάθμιση της ελευθερίας του Τύπου. Το ορμανικής έμπνευσης δίλημμα «Δημοκρατία και Κράτος Δικαίου ή οικονομική ανάπτυξη» καταρρίπτεται.

Ο απολυταρχικός τρόπος διακυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη έχει οδηγήσει την κοινωνία σε όλεθρο, την οικονομία στα βράχια, τη Δημοκρατία στο απόσπασμα. Οι παρακολουθήσεις, το σκοτεινό και δυσώδες σύστημα με κέντρο το Μέγαρο Μαξίμου είναι το αποκορύφωμα αυτής της παρακρατικής λειτουργίας.

Η εκκωφαντική σιωπή από την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη για την αποκάλυψη σε σχέση με τα εικονικά τιμολόγια και τον κυβερνητικό δημοσκόπο συνιστούν ακόμη ένα επεισόδιο στην κατηφόρα της παρακμής. Το αίτημα για πολιτική αλλαγή προκειμένου να επικρατήσει η δικαιοσύνη παντού γίνεται πλέον ζήτημα επιβίωσης. Κοινωνικής, πολιτικής, οικονομικής.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)