to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:55 | 14.02.2020

Κοινωνία

«Ορμπανικής αντίληψης η στάση του Χρυσοχοϊδη απέναντι στους LGBT Αστυνομικούς»

Την ρατσιστική αντιμετώπιση των LGBT αστυνομικών από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σχολιάζει ο Γ. Ραγκούσης με δήλωσή του


Με μία λακωνική απάντηση 15 λέξεων και χωρίς να δίνει εξηγήσεις, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απέρριψε το αίτημα της Police Action-Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για στήριξη στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο LGBT αστυνομικών, το οποίο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη μεταξύ 24 και 26 Ιουνίου.

Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, καθώς, όπως σημειώνει η ΔΑΔΑ, στην οποία ανατέθηκε η διοργάνωση στη γενική συνέλευση της EGPA, το συνέδριο διεξάγεται από το 2004 υπό την αιγίδα των αστυνομικών οργανισμών ευρωπαϊκών χωρών. Στόχος της ΕGPA είναι η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών των ΛΟΑΤΚΙ αστυνομικών σε όλη την Ευρώπη και η βελτίωση της σχέσης της αστυνομίας με τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Η διοργάνωση του συνεδρίου της στην Ελλάδα έχει ιδιαίτερη σημασία, με δεδομένο τον υψηλό αριθμό καταγεγραμμένων ομοφοβικών και τρανσφοβικών επιθέσεων, αλλά και των περιστατικών ομοφοβικής και τρανσφοβικής κακομεταχείρισης και βίας.

Μένει να φανεί, αν το υπουργείο θα δώσει την ίδια απάντηση και στο αντίστοιχο αίτημα που αναμένεται να στείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση LGBT Αστυνομικών για τη στήριξη του συγκεκριμένου θεσμού.

Για ρατσιστική στάση του υπουργείου κάνει λόγο η Ομάδα ΛΟΑΤΚΙ του τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ: «Η άρνηση του Υπουργείου έρχεται σε αντίθεση με τον Καταστατικό ρόλο της Αστυνομίας, την προστασία, δηλαδή, όλων αδιακρίτως των πολιτών από το Έγκλημα και την προαγωγή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέσα από τη διασφάλιση της απρόσκοπτης άσκησης τους (ν. 2800/2000 «Αναδιάρθρωση Υπηρεσιών Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, σύσταση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας και άλλες διατάξεις», τεύχος ΦΕΚ: Α'41/2000).

Γ. Ραγκούσης: Καλούμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει την υπερσυντηρητική της απόφαση που εκθέτει τη χώρα μας 

Ορμπανικής αντίληψης είναι η απόρριψη από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του αιτήματος της «Police Action-Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», με το οποίο ζητούσε να θέσει υπό την αιγίδα του το Ευρωπαϊκό Συνέδριο LGBT αστυνομικών, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 24 έως 26 Ιουνίου, αλλά και να αναλάβει την περιφρούρησή του προκειμένου οι εργασίες του να πραγματοποιηθούν απρόσκοπτα.

Καλούμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να ανακαλέσει την υπερσυντηρητική της απόφαση που εκθέτει τη χώρα μας διεθνώς, καθώς και να εναρμονιστεί με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και το Συμβούλιο της Ευρώπης. Σε τελική ανάλυση να εναρμονιστεί με τον ίδιο τον καταστατικό σκοπό της Αστυνομίας, ο οποίος οφείλει να είναι η προάσπιση όλων των πολιτών χωρίς Διακρίσεις από το Έγκλημα καθώς και η προαγωγή των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)