to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:10 | 24.08.2012

left.gr

Πολιτική

Όρκο πίστης στο μνημόνιο έδωσε ο Σαμαράς στη Μέρκελ

Τίποτα το νέο δεν προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο, κ. Μέρκελ. Μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει κάτι που να θυμίζει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης από τα χείλη του πρωθυπουργού.


Σε συνέχεια της συνάντησής του με τον Ζ.Κ. Γιούνκερ, ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε και σήμερα, από το Βερολίνο, την προσήλωση του ίδιου και της τρικομματικής κυβέρνησης στην πλήρη εφαρμογή του Μνημονίου ρίχνοντας παράλληλα τον πήχη των προσδοκιών για το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής. Αντίθετα, υψώνει τους τόνους για ενδεχόμενη χρεωκοπία προκειμένου να πείσει για τον "μονόδρομο" των νέων επώδυνων μέτρων.

Ο πρωθυπουργός έχει ήδη δηλώσει την αποφασιστικότητά του για την άμεση υλοποίηση των υπέρογκων περικοπών, την ένταση των προωθούμενων "μεταρρυθμίσεων" και τις ιδιωτικοποιήσεις ακόμα και... ελληνικών νησιών.


Μέρκελ: Τηρήστε τις δεσμεύσεις


Θεμέλιο για οποιεσδήποτε μελλοντικές αποφάσεις για την Ελλάδα χαρακτήρισε την έκθεση της τρόικας η γερμανίδα καγκελάριος, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της περί τήρησης των δεσμεύσεων από τη χώρα μας.

"Περιμένουμε από την Ελλάδα να τηρήσει τις υποχρεώσεις της", ανέφερε χαρακτηριστικά η Ανγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Σαμαρά, προσθέτοντας ότι η εκπλήρωση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από την Αθήνα θα οδηγήσει στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αντ. Σαμαρά θα κάνει "τα πάντα" για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της χώρας, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Γερμανία επιθυμεί να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη.


Όρκοι πίστης στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής


Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ για τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά μετά τη συνάντηση με την κ. Μέρκελ αναφέρονται τα εξής:

"Τίποτα το νέο δεν προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τη γερμανίδα καγκελάριο, κ. Μέρκελ. Μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει κάτι που να θυμίζει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης από τα χείλη του πρωθυπουργού. Αντ’ αυτού, επαναλήφθηκαν για άλλη μια φορά όρκοι πίστης στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, και ιδιαίτερα στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας χάριν των δανειστών.

Η θρυλούμενη επιμήκυνση και επαναδιαπραγμάτευση πνίγηκαν στα «κύματα συμπάθειας» της κ. Μέρκελ προς τον «δοκιμαζόμενο» ελληνικό λαό, αλλά και την αναμονή της Έκθεσης της Τρόικα. Ο κ. Σαμαράς, απλώς, δήλωσε «υπερήφανα και αξιόπιστα» την υποταγή του στη γερμανική ακαμψία που διαλύει μέσω των ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελευθέρων πολιτικών την Ελλάδα, αποδομώντας συνολικά και την Ευρώπη".

Ο πρωθυπουργός τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα. Κανείς δεν τον έχει εξουσιοδοτήσει για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης και εξόδου της χώρας από την κρίση όσο εξακολουθεί να εφαρμόζεται η μνημονιακή πολιτική για αυτό και πρέπει να ανατραπεί το συντομότερο δυνατό".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)