to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:42 | 21.05.2012

πηγή: https://left.gr/94

Κοινωνία

Οριστικό τέλος για την παθολογική κλινική του νοσοκομείου Πτολεμαϊδας

Την εκ περιτροπής λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πτολεμαϊδάς αποφάσισε η Διοίκηση του "Μποδοσάκειου" Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, οδηγώντας ουσιαστικά στο οριστικό κλείσιμό της. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώνουν οι φορείς υγείας την Τρίτη, 22/5, στις 10.00.


Την εκ περιτροπής λειτουργία της παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πτολεμαϊδάς αποφάσισε η Διοίκηση του "Μποδοσάκειου" Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, οδηγώντας ουσιαστικά στο οριστικό κλείσιμό της. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) καταγγέλλει την απόφαση αυτή τονίζοντας ότι, "το οριστικό κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής κατ΄ ουσίαν σημαίνει και κλείσιμο ολόκληρου του Νοσοκομείου".

Η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ακόμη ότι, "το πρόβλημα είχε ανακύψει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο, εξαιτίας των μέτρων του Μνημονίου, τα οποία πάγωσαν κάθε πρόσληψη γιατρού, ακόμη και στις ακραίες περιπτώσεις που Νοσοκομεία κινδύνευαν με κλείσιμο", ενώ παράλληλα υπογραμμίζει ότι, "παρ΄ όλες τις παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο νοσοκομείο, η απάντηση του υπουργείου Υγείας ήταν αρνητική, η Διοικήτρια, όμως, επέμεινε ότι θα κρατήσει ανοιχτή την Κλινική, κάνοντας μετακινήσεις γιατρών από Νοσοκομεία της Μακεδονίας". 

«Αίφνης, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στην απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο, η Διοικήτρια αποφάσισε προχτές να κλείσει την Παθολογική Κλινική και αναγκάζει τους ασθενείς να μεταβαίνουν στο υπερπλήρες Νοσοκομείο της Κοζάνης για εξέταση και νοσηλεία», σημειώνει, τέλος, η ΟΕΝΓΕ και καλεί τη Διοίκηση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας και τον υπηρεσιακό Υπουργό Υγείας να ασχοληθούν άμεσα με την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Την απόφαση αυτή της διοίκησης του Μποδοσάκειου καταγγέλλει και ο τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Εορδαίας αναφέροντας ότι, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι, "από το Σάββατο 19 έως και Παρασκευή 31 Μάη 2012 θα εφημερεύει για τα επείγοντα παθολογικά περιστατικά το Διασυνδεόμενο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης ¨Μαμάτσειο¨, κρατώντας τα τακτικά περιστατικά για τις 09:00-14.00!"

Προσθέτει ακόμη ότι, "την Παρασκευή 18/5/12, 4 περιστατικά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Γρεβενών, ενώ στην πόλη της Πτολεμαΐδας έχει σημάνει συναγερμός και γίνονται εκκλήσεις σε ιδιώτες γιατρούς να καλύψουν προσωρινά το κενό!"

"Οι εδώ απολογητές των μνημονιακών πολιτικών και η διοίκηση του Νοσοκομείου διατυμπάνιζαν ότι τα προβλήματα που υπήρχαν ήταν στη σφαίρα της φαντασίας κάποιων που ήταν μακριά από την πραγματικότητα. Όμως η ίδια η πραγματικότητα δεν συγχωρεί. Αυτοί που διαβεβαίωναν ότι η επίλυση των προβλημάτων είναι ζήτημα χρόνου, σώπασαν και καταρρέουν μαζί με τους απολογητές της Τρόικας", επισημαίνει μεταξύ άλλων ο τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Εορδαίας καλώντας τους πολίτες "να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους,  να τιμωρήσουν τους υβριστές της πολιτικής και κοινωνικής μας ζωής".



Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΠΕ Κοζάνης ενάντια στο κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας:


Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ συμμετέχει ενεργά και στηρίζει τις κινητοποιήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης και της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτ. Μακεδονίας, ενάντια στο κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Καλούμε το λαό της Π.Ε Κοζάνης, αλλά και των άλλων Π.Ε Δ. Μακεδονίας (στο μέτρο που το ¨Μποδοσάκειο¨ έχει σημαίνοντα ρόλο στο δίκτυο Υγείας της Περιφέρειας), να συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 22/5/12 και ώρα 10.00 π.μ. που οργανώνουν οι φορείς υγείας.

Έχουμε επανειλημμένα τονίσει τις θέσεις μας για την υγεία στην Δ. Μακεδονία. Έχουμε καταγγείλει την κυβερνητική πολιτική, τις μεθοδεύσεις της κεντρικής διοίκησης και τα ¨εντέλλεσθε¨ που μας γυρνούν σε έναν εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα.

Επισημάναμε τα κενά και τις ελλείψεις, όπως και τη μεθοδευμένη απαξίωση του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, που εντάσσεται στα σχέδια της συνολικότερης πολιτικής των μνημονιακών δυνάμεων για τη  διάλυση των υποδομών Υγείας και τη συρρίκνωσή τους, με τελική επιδίωξη την ιδιωτικοποίηση της.

Παλεύουμε με όλη την κοινωνία για λύση ¨εδώ και τώρα¨ στο πρόβλημα της παθολογικής κλινικής και τη στελέχωσή της. Για λύση όλων των βασικών προβλημάτων που συσσωρεύτηκαν στο νοσοκομείο, αποδομώντας  τη λειτουργία του.

Μαζί με τον λαό δίνουμε τη μάχη απέναντι στις πολιτικές της κοινωνικής εξαθλίωσης. Αγωνιζόμαστε για δημόσια υγεία που θα καλύπτει τις ανάγκες όλων και όχι των μνημονίων και των ιδιωτικών συμφερόντων. Η προστασία των συλλογικών αγαθών, και ιδιαίτερα της υγείας, αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα.

Ελπίζουμε, ότι στις 17 του Ιούνη ο Ελληνικός λαός θα ολοκληρώσει την εντολή της 6ης Μάη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
tags: υγεία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)