to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:06 | 24.01.2013

Διεθνή

Οργισμένος με την ταινία που ετοιμάζει το Χόλιγουντ για τα Wikileaks ο Ασάνζ

Την έντονη αντίδραση του ιδρυτή των Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ έχει προκαλέσει η ταινία που ετοιμάζεται στο Χόλιγουντ και αναφέρεται στην ιστοσελίδα που δημιούργησε. Ο Άσανζ κατηγορεί τους δημιουργούς της ταινίας για «μαζική επίθεση προπαγάνδας».


Κληθείς να μιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με φοιτητές από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης μέσα από την πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, ο Ασάνζ αποκάλυψε ότι έχει λάβει ένα αντίγραφο του σεναρίου της ταινίας η οποία θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.

«Είναι το ένα ψέμα μετά το άλλο. Η ταινία είναι μια μαζική επίθεση προπαγάνδας εναντίον των WikiLeaks και των μελών της ομάδας μου» δήλωσε.

Ο 41χρονος Ασάνζ, κατηγόρησε επίσης τους παραγωγούς της ταινίας ότι «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» στη πολιτική σύγκρουση με το Ιράν, καθώς στη ταινία αναφέρεται ότι η Ισλαμική Δημοκρατία κατέχει μια πυρηνική βόμβα.

Σύμφωνα με το σενάριο που έχει στα χέρια του, όπως είπε ο Ασάνζ,  η πρώτη σκηνή της ταινίας εμφανίζει ένα στρατιωτικό συγκρότημα με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. «Τι σχέση έχει αυτό με εμάς;» αναρωτήθηκε ο Ασάνζ.

Η DreamWorks Hollywood ανακοίνωσε την Τρίτη την έναρξη των γυρισμάτων για την ταινία με θέμα τα WikiLeaks. Ο Βρετανός ηθοποιός Μπένεντικτ Κιούμπερμπακχ θα υποδυθεί τον ρόλο του Τζούλιαν Ασάνζ.

Ο Ισημερινός έχει χορηγήσει πολιτικό άσυλο στον Ασάνζ, αλλά το Λονδίνο προτίθεται και επιχειρεί να εφαρμόσει το σουηδικό ένταλμα σύλληψης. Τα WikiLeaks είχαν προκαλέσει οργή στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2010 από τις εκατοντάδες χιλιάδες δημοσιεύσεις εγγράφων, σχετικά με τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, αλλά και απόρρητα διπλωματικά μηνύματα για κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο.

Πηγή:  tanea.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)