to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:48 | 17.08.2016

Διεθνή

Οργισμένη απάντηση της Άγκυρας στο χαρακτηρισμό της Τουρκίας από το Βερολίνο ως «πλατφόρμας δράσης» ισλαμιστικών οργανώσεων

Η Τουρκία απέκρουσε τις κατηγορίες της γερμανικής κυβέρνησης οι οποίες περιέχονται στην απάντηση που δόθηκε στο κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) μετά από σχετικό ερώτημά του στη γερμανική Βουλή.


Άμεση ήταν η απάντηση του Τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών το οποίο αντέδρασε στον χαρακτηρισμό του Βερολίνου περί «πλατφόρμας δράσης» ισλαμιστικών τρομοκρατικών οργανώσεων της Μέσης Ανατολής, κάνοντας λόγο για περίεργη στάση (της Γερμανίας) με την οποία εδώ και ορισμένο καιρό γίνεται προσπάθεια «να φθαρεί η χώρα μας», γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

Η Τουρκία απέκρουσε τις κατηγορίες της γερμανικής κυβέρνησης οι οποίες περιέχονται στην απάντηση που δόθηκε στο κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) μετά από σχετικό ερώτημά του στη γερμανική Βουλή. Το έγγραφο του οποίου οι ισχυρισμοί βασίζονται σε έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΒΝD) είναι «μια νέα απόδειξη για την περίεργη στάση (της Γερμανίας) με την οποία εδώ και ορισμένο καιρό γίνεται προσπάθεια να φθαρεί η χώρα μας, με το στοχοποιούνται ο πρόεδρος και η κυβέρνησή μας », ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σήμερα στην Αγκυρα. Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για την πρόθεση της Τουρκίας το θέμα «να διαλευκανθεί ενώπιον των γερμανικών δικαστηρίων».

Προφανώς αναφερόμενο στο κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών μιλά για «ορισμένους πολιτικούς κύκλους » στη Γερμανία οι οποίοι βρίσκονται πίσω από τoυς ισχυρισμούς της αποκαλυφθείσας έκθεσης της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτοί οι κύκλοι είναι γνωστοί ότι κρίνουν με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» το θέμα της τρομοκρατίας, ιδίως σε ότι αφορά στις «αιματηρές επιθέσεις που στρέφονται κατά της Τουρκίας» του απαγορευμένου κουρδικού κόμματος εργασίας PKK, σημειώνει η FAZ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κανάλι της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ARD δημοσιοποίησε αυτή την εβδομάδα μία γερμανική κυβερνητική έκθεση, η οποία ανέφερε πως αποτελεί την πρώτη επίσημη εκτίμηση που συνδέει τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ερντογάν και την κυβέρνησή του με την υποστήριξη προς ισλαμιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)