to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:52 | 29.03.2023

Πολιτική

Οργισμένη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εμφυλιοπολεμικές χυδαιότητες Γεωργιάδη: «Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης;»

«Η θέση του κ. Γεωργιάδη που προσβάλει μια ολόκληρη κοινωνία είναι η επίσημη θέση της ΝΔ; Συμφωνεί μαζί του ο κ. Μητσοτάκης;», το ερώτημα που θέτει η Κουμουνδούρου μετά το νέο κρεσέντο εμφυλιοπολεμικής και διχαστικής ρητορικής από τον υπουργό Ανάπτυξης


Δεν προξενεί εντύπωση που ο κ. Γεωργιάδης επανέρχεται στην εμφυλιοπολεμική διχαστική ρητορική χαρακτηρίζοντας τους αριστερούς «απαίσιους, άχρηστους, ανεπρόκοπους και γρουσούζηδες». Αυτός ήταν πάντα, ένας μισαλλόδοξος, διχαστικός ακροδεξιός, αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή το νέο κρεσέντο ντροπής και ψεμάτων του αντιπροέδρου της ΝΔ.

Αυτό που ξεπερνάει όμως κάθε όριο είναι ότι αποκάλεσε τους Έλληνες πολίτες οικονομικά αναλφάβητους, που δε καταλαβαίνουν τι τους γίνεται επειδή δεν τον χειροκροτούν που τους έχει ρημάξει με την αισχροκέρδεια, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η ανακοίνωση καταλήγει με ένα ερώτημα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το εάν η θέση του κ. Γεωργιάδη που προσβάλει μια ολόκληρη κοινωνία είναι η επίσημη θέση της ΝΔ.« Συμφωνεί μαζί του ο κ. Μητσοτάκης;», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκδήλωση για την απονομή των Fund Managers Awards 2022 υποστήριξε ότι οι αριστεροί «δεν είναι για πράγματα της προκοπής» και στη συνέχεια προχώρησε  ανάλυση των επιθέτων «δεξιός» και «αριστερός», επικαλούμενος λεξικά.

«Αν πάτε στη λέξη δεξιός, κάνε το πείραμα να το δεις, δεξιός, αλλά μεταφορικά, ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, ο αποτελεσματικός. Αριστερός, μεταφορικά, ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης… αυτό σημαίνει στα ελληνικά δεξιός και αριστερός!».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ συνέχισε τις δηλώσεις ντροπής αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα πάσχει από έναν τεράστιο οικονομικό αναλφαβητισμό. Οι βασικότερες έννοιες της οικονομίας στον ευρύ πληθυσμό είναι σχεδόν παντελώς άγνωστες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να συλλάβουν και να αντιληφθούν με ευκρίνεια για ποιο λόγο τα μνημόνια ήταν υποχρεωτικά. Εδώ έξω καιγόταν η Αθήνα όταν ψηφίζαμε το PSI, για ποιο λόγο; Διότι αν εξηγούσες στους Έλληνες τι ακριβώς είναι το PSI δεν καταλάβαιναν τι είναι, δεν καταλάβαιναν τι είναι ομόλογο, δεν καταλάβαιναν σίγουρα τι είναι αμοιβαίο κεφάλαιο. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα».

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χέρι - χέρι με πρώην χρυσαυγίτη ο Γεωργιάδης στη λαϊκή αγορά του Κολωνού (βίντεο)

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

«Δεν φθάνει που ο Γεωργιάδης έχει ρημάξει τους Έλληνες στην αισχροκέρδεια, τους λέει και οικονομικά αναλφάβητους – Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης;

Δεν προξενεί εντύπωση που ο κ. Γεωργιάδης επανέρχεται στην εμφυλιοπολεμική διχαστική ρητορική χαρακτηρίζοντας τους αριστερούς «απαίσιους, άχρηστους, ανεπρόκοπους και γρουσούζηδες». Αυτός ήταν πάντα, ένας μισαλλόδοξος, διχαστικός ακροδεξιός.

Αυτό που ξεπερνάει όμως κάθε όριο είναι ότι αποκάλεσε τους Έλληνες πολίτες οικονομικά αναλφάβητους, που δε καταλαβαίνουν τι τους γίνεται επειδή δεν τον χειροκροτούν που τους έχει ρημάξει με την αισχροκέρδεια.

Το ερώτημα είναι σαφές:

Η θέση του κ. Γεωργιάδη που προσβάλει μια ολόκληρη κοινωνία είναι η επίσημη θέση της ΝΔ; Συμφωνεί μαζί του ο κ. Μητσοτάκης;

Το άκρως διχαστικό παραλήρημα Γεωργιάδη:

"Οι Αριστεροί είναι μόνο για ανεπρόκοπα πράγματα. Δεν μπορούν να κάνουν πράγματα της προκοπής. Ξέρετε η ελληνική γλώσσα που είναι μαγική, αν ανοίξετε το λεξικό LIDDELL & SCOTT – είναι το πιο γνωστό λεξικό αρχαίων ελληνικών στον κόσμο – δεν είναι δικό μου, αυτό που θα σας πω δεν είναι δικό μου, είναι LIDDELL & SCOTT, το νούμερο 1 λεξικό της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στον πλανήτη. Σε όποιο πανεπιστήμιο του κόσμου να πάτε να μάθετε αρχαία ελληνικά, αυτό το λεξικό θα δείτε. Αν πάτε στη λέξη "δεξιός" - κάνε το πείραμα να το δεις - δεξιός, αλλά μεταφορικά, ο ευοίωνος, ο εργατικός, ο ιδιοφυής, ο αποτελεσματικός. "Αριστερός": μεταφορικά, ο άχρηστος, ο ανεπρόκοπος, ο γρουσούζης. Αυτό σημαίνει στα ελληνικά δεξιός και αριστερός. Είχε να κάνει φυσικά στην αρχαιότητα με το από πού έρχονταν τα πουλιά, αυτή είναι η πραγματικότητα για το αν ο οιωνός ήταν αίσιος ή απαίσιος. Αίσιος ο δεξιός, απαίσιος ο αριστερός".

 

Χυδαία ψέματα για Τσίπρα και το σπίτι στο Σούνιο

Λάσπη στον ανεμιστήρα και fake news επιστράτευσε ο Άδωνης Γεωργιάδης και στη Βουλή εξαιτίας των επίμονων ερωτήσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον «εξαφανισμένο» από τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση, ο οποίος προχώρησε σε ένα βολικό συμβιβασμό ύψους 50.000 ευρώ για το ακίνητο που είχε θέσει ως εγγύηση σε εταιρικό δάνειο που είχε φτάσει τα 2 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Ανάπτυξης συμψήφισε τη νόμιμη επένδυση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρη Μαμουλάκη, με το σκανδαλώδες οικογενειακό project Μαραβέγια μέσω του Αναπτυξιακού, το ακίνητο του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο και την κατοικία που νοικιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο, με τον κ. Γεωργιάδη να ισχυρίζεται ψευδώς ότι το ακίνητο διαθέτει ιδιωτική παραλία.

«Αδιευκρίνιστες καταθέσεις του κ. Τσίπρα δεν υπάρχουν» αντέτεινε ο Σωκράτης Φάμελλος, τονίζοντας πως ο κ. Γεωργιάδης είναι «πολύ μικρός» για να μιλά για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)