to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:26 | 07.06.2022

Διεθνή

Οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας για την έκθεση του ευρωκοινοβουλίου

Κάνει λόγο για «στενόμυαλες προσπάθειες ενός ή δύο μελών της ΕΕ για το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό»


Οργισμένη αντίδραση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών στο ψήφισμα - κόλαφο που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ευρεία πλειοψηφία και αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι τα τελευταία δύο χρόνια παρατηρείται συνεχής οπισθοδρόμηση όσον αφορά τις σχετικές δεσμεύσεις της και απομάκρυνση από τις αρχές της Ε.Ε., αναφορικά με τις επιδόσεις της στο πεδίο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, αλλά και σε ό,τι αφορά την προκλητικότητά της έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου. 

Το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι αβάσιμοι ισχυρισμοί στην έκθεση για αμφισβήτηση της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα μας και οι στενόμυαλες προσπάθειες ενός ή δύο μελών της Ε.Ε. για το Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό, μάς είναι άχρηστες».

Και συνεχίζει μεταξύ άλλων: «Η προσδοκία μας από την Ε.Ε. είναι όλα τα θεσμικά όργανα της να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Τουρκίας, να αρχίσουν ξανά τη διαδικασία ένταξης σε αυτό το πλαίσιο, να επιταχύνουν τον διάλογο για την απελευθέρωση της Visa, να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την επικαιροποίηση της Τελωνειακής Ένωσης και να αυξήσουν τη συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Δυστυχώς, το Ευρωκοινοβούλιο έχει λάβει μέχρι στιγμής αντίθετη στάση».

Εξάλλου, η Άγκυρα κατηγορεί το ευρωκοινοβούλιο ότι «ανέχεται ακόμη και μέλη “τρομοκρατικών οργανώσεων” να φωλιάζουν εντός του και να κάνουν τρομοκρατική προπαγάνδα», υποστηρίζοντας ότι «έχει χάσει την αξιοπιστία του».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)