to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Το όργιο καταστολής του Μητσοτάκη θα συνεχιστεί

Γύρισε μπούμερανγκ στον Μητσοτάκη το όργιο καταστολής που επέδειξε στο Πολυτεχνείο.


Δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη kontranews

Και οι συγκεντρώσεις έγιναν με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, και το «απαγορευτικό» του Χρυσοχοϊδη έσπασε, και την αριστερά ένωσε για πρώτη φορά από την μεταπολίτευση, και το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο άρχισε να σπάει, και απομονώθηκε πολιτικά  εκτός βέβαια από το ΚΙΝ.ΑΛ. που εξακολουθεί ως «φτωχός συγγενής»  να τρέχει από πίσω του.   Και όμως τον  αυταρχισμό και την βαρβαρότητα   θα τα συνεχίσει. Θα συνεχίσει να παριστάνει τον υπερασπιστή της υγείας ενώ παράλληλα  θα προσπαθεί να πολώσει την κοινωνία. 

Θα ξαναβάλει στο προσκήνιο το δόγμα «νόμος και τάξη» για να κρύψει  τα ζητήματα που έχει συνεχή φθορά, όπως η διαχείριση της πανδημίας και η οικονομία. Πρόκειται για το συνηθισμένο κόλπο του αντιπερισπασμού. Αλλά δεν είναι μόνο αντιπερισπασμός. Είναι και εκδήλωση αντί-αριστερού μένους. Μένος στο οποίο θα επανέλθει γιατί κύριο ζήτημα στην  ατζέντα του είναι  η  ικανοποίηση των χουντικών καταλοίπων και της ακροδεξιάς κουστωδίας που φιλοξενεί στους κόλπους της ΝΔ. Είναι η προσπάθεια συσπείρωσης των συντηρητικών ψηφοφόρων.


Είμαστε μόνο στην αρχή. Το έργο του Μητσοτάκη δεν το έχουμε δει όλο. Όλα τα παραπάνω  θα τα συνεχίσει γιατί είναι τα «όπλα» του για να περάσει τους αντιλαϊκούς του σχεδιασμούς. Αυτά  τα όπλα του έχουν απομείνει μαζί τα πετσο-ταϊσμένα μέσα ενημέρωσης.   Στην οικονομία ετοιμάζει τον εργασιακό Αρμαγεδώννα που έχει σχεδιάσει ο Πισσαρίδης. Με άλλα λόγια επιβολή ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών με κύριους στόχους: Μείωση του εργατικού κόστους στο όνομα της αύξησης της ανταγωνιστικότητας. Συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους που έχει απομείνει. Ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας. Δραματική μείωση των περιουσιακών στοιχείων τμήματος της κοινωνίας(πτωχευτικός κώδικας) και δημιουργία του κατάλληλου πλαισίου για αναδιανομή εισοδημάτων σε βάρος μικρομεσαίων, μισθωτών σε όφελος ισχυρών οικονομικών ελίτ.


Πρόκειται για μέτρα που θα συναντήσουν καθολική σχεδόν αντίδραση. Ο χουντικής έμπνευσης νόμος για τις διαδηλώσεις δεν αρκεί. Τα μέσα ενημέρωσης που τα τροφοδοτεί κατευθείαν από του Μαξίμου με την «γραμμή» του , δεν φθάνουν. Μεγάλο τμήμα της κοινωνίας ήδη έχει αρχίσει να νοιώθει τόσο τις επιπτώσεις της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής όσο και το ψαλίδισμα κρίσιμων δημοκρατικών αξιών. Πολίτες σε όλο το πολιτικό φάσμα κεντρώοι, ακόμα και δημοκράτες φιλελεύθεροι αντιλαμβάνονται ότι η τραγική κατάσταση με την πανδημία δεν οφείλεται  σε κάποια  λάθη  αλλά σε συνειδητές επιλογές που «υπακούουν» στο ακραία νεοφιλελεύθερο DNA του Μωυσή. Η κατάσταση στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ το αποδεικνύει.
Μόνο με την  ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών μπορεί να μπει φρένο στην ζοφερή κατάσταση που βιώνουμε. Όσο πιο γρήγορα αποχωρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τόσο καλύτερο για την χώρα και την Δημοκρατία.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)