to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:57 | 03.04.2020

Κοινωνία

Υπαναχώρηση της ACS τις αυξήσεις στις τιμολογήσεις μετά από πιέσεις

Η εταιρεία είχε ακυρώσει τη συμφωνία αποστολής των βιβλίων στους φοιτητές εν μέσω καραντίνας και επιβάλλει 22,5% επιπλέον κόστος.


Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε στην αγορά και την παρέμβαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, η ACS Courier, θυγατρική εταιρεία του ομίλου Quest, παίρνει πίσω της αυξήσεις που είχε ανακοινώσει στις 30 Μαρτίου.

Ο επικεφαλής του ομίλου Quest, κ. Θ. Φέσσας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής αναφέρει τα εξής:

"Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η θυγατρική μας εταιρεία ACS Courier έχει γίνει στόχος διαφόρων συκοφαντικών δημοσιευμάτων, παρά την προσπάθειά της να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υπερβολικά αυξημένη ζήτηση για παραδόσεις προϊόντων ηλεκτρονικού εμπορίου στα σπίτια.

Η ACS και τα καταστήματά της λειτουργούν τις τελευταίες ημέρες υπό εξαιρετικά πιεστικές συνθήκες,  που οφείλονται εκτός από την μεγάλη αύξηση της ζήτησης, σε απουσίες του προσωπικού και στην αποφυγή συγχρωτισμού του κοινού στα καταστήματα της, συνθήκες που αυξάνουν σημαντικά το  κόστος λειτουργίας της.

Η εταιρεία μας σεβόμενη τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην καθημερινότητα των καταναλωτών, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της. Επίσης θα αξιολογήσει κατά τη διάρκεια του Απριλίου τα επιπλέον κόστη λειτουργίας που της επιβάλλουν οι ιδιαίτερες συνθήκες και θα αναθεωρήσει στη συνέχεια την τιμολογιακή της πολιτική.

Συνεπώς η έκτακτη χρέωση που ανακοινώθηκε από την ACS προς τους πελάτες της την 1/4/20 δεν θα ισχύσει".

Οργή προκαλεί η εν μέσω καραντίνας αιφνίδια ανατίμηση τιμολογίων 

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι ακυρώνει τη συμφωνία αποστολής βιβλίων στους φοιτητές εν μέσω καραντίνας και επιβάλλει 22,5% επιπλέον κόστος.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ταχυμεταφορών, που ελέγχει ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θ. Φέσσας, ανακοίνωσε ανατίμηση τιμολογίων εν μέσω καραντίνας, προκαλώντας μόνο για τα 1.000.000 και πλέον φοιτητικά βιβλία αύξηση κόστους 22,5%, όπως περιέγραψαν οι Γ. Πασχαλίδης (Σύνδεσμος Εκδοτών Επιστημονικού Βιβλίου) και Γ. Κωστανταρόπουλος (Ένωση Ελληνικού βιβλίου) Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη.

Το σύνολο του εκδοτικού κόσμου αντέδρασε άμεσα στην κίνηση αυτή της ACS που ελέγχει μέσω της Quest Συμμετοχών ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας. Όπως είπαν, ακύρωσε τη συμφωνία αποστολής των βιβλίων στους φοιτητές εν μέσω καραντίνας και επιβάλλει 22,5% επιπλέον κόστος.

Οι πλευρές είχαν συμφωνήσει στις 23 Μαρτίου στα 2 ευρώ ανά αποστολή, που είναι ήδη η ψηλότερη τιμή της αγοράς, αλλά στις 30 Μαρτίου η εταιρεία ανακοίνωσε επιπλέον χρέωση 0,45 ευρώ. Σημειώνεται ότι μόνο τα πανεπιστημιακά συγγράμματα των φοιτητών είναι πάνω από 1 εκατ. αποστολές και δεν μπορούν να καλύψουν την ανάγκη οι μικρότερες εταιρείες, ενώ η ACS αποτελεί εδώ και δέκα χρόνια την μόνη αντισυμβαλλόμενη του υπ. Παιδείας.

Η ανατίμηση έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλο τον εμπορικό κόσμο, καθώς αφορά όλες τις αποστολές και καμία άλλη μεταφορική δεν προέβη σε καμία αύξηση. Ακόμη περισσότερο, καθώς πρόσφατα η ACS ανακοίνωσε μεγάλη αύξηση τζίρου, προσλήψεις και αγορά οχημάτων, αλλά με την επιλογή της μεταφέρει το λειτουργικό κόστος της επέκτασής της στους καταναλωτές.

tags: ASC

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)