to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:07 | 07.12.2022

Κοινωνία

Οργή ΟΕΝΓΕ: Απαράδεκτο ότι δεν υπάρχει ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη

Οι γιατροί του ΕΣΥ χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη τη στάση του διοικητή του “Ιπποκράτειου” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς»


Την άμεση έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος για την υγεία του 16χρονου Ρομά, ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης, και κοινοποίησε στον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, «η έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος σε κάθε περίπτωση είναι ευθύνη του εκάστοτε διοικητή του νοσοκομείου. Ευθύνη των γιατρών είναι η ενημέρωση των συγγενών του ασθενούς».

Οι γιατροί του ΕΣΥ χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη τη στάση του διοικητή του “Ιπποκράτειου” Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης να μην εκδίδει ανακοινωθέν για την κατάσταση του 16χρονου θύματος δολοφονικής αστυνομικής βίας, εφόσον έχει τη σχετική άδεια από τους συγγενείς του ασθενούς».

Μάλιστα, την έκδοση ιατρικού ανακοινωθέντος κάνει ακόμη πιο επιτακτική η έντονη φημολογία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η ζωή του υποστηρίζεται πλέον από τεχνητά μέσα.

Είναι προφανές ότι οι προηγούμενες δύο ημέρες ήταν δύσκολες για τον χειρισμό τέτοιου είδους καταστάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς ο πυροβολισμός του 16χρονου από τον αστυνομικό, χρονικά συνέπιπτε με την επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Και ενώ τις δύο προηγούμενες ημέρες είχε προκαλέσει την οργή των Ρομά, με επεισόδια να σημειώνονται σε πολλές πόλεις της χώρας, αν ανακοινωνόταν ότι η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά κρίσιμη, θα μπορούσε να είχε ξεσηκώσει τσουνάμι αντιδράσεων στις διαδηλώσεις για τη μνήμη του Γρηγορόπουλου.

tags: ΟΕΝΓΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)